بندر چابهار شامل معافیت از تحریم فعالیت شرکت های هندی شده است
رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس
منطقه آزاد چابهار به عنوان شاهرگ استراتژیک جغرافیای منطقه، نقش بسیار پررنگ و اثرگذار را ایفا می کند و هرگونه تمهیدات مصوب در این منطقه، تغییر و تحول در اقتصاد کشور را رقم می زند.
این بندردر مسیر کریدور شمال – جنوب و کریدور شرق و غرب فرصت های مناسبی را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کرده است و با پتانسیل مطلوب در زمینه ترانزیت کالا به عنوان دروازه ترانزیت کشور شناخته می شود که توجه بسیاری از فعالان اقتصادی به خصوص در حیطه تجارت غلات را به خود جلب کرده است.
با اعلام معافیت این منطقه از تحریم های اعمالی آمریکا به نظر فرصت مناسبی جهت سرمایه گذاری در این منطقه است اما متاسفانه این بندر نیز همچون دیگر مناطق استراتژیک کشور با وجود معافیت از تحریم دارای محدودیت است. در این راستا هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و سوئیس از این بندر بازدید کردند که در ادامه آن را می خوانید.
شریف نظام مافی، در خصوص بازدید هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و سوئیس از منطقه آزاد چابهار به دعوت از اداره غله و خدمات بازرگانی این بندر، گفت: در طی این بازدید که به ریاست دکتر حسین یزجردی رئیس کانون صنایع آرد کشور و با همراهی دکتر ضیائیان، عضو هیات مدیره شرکت آرد خوزستان، عبدالحسین عبدی معین پور دبیر اتاق بازرگانی ایران و سوئیس و مهندس کوشا محمودی مدیر اجرایی شرکت فرادانش صورت گرفت، با فرماندار منطقه چابهار و رئیس منطقه آزاد چابهار دیدار حاصل شد که در این راستا مراتب بازدید از ذخایر موجود گندم و دستگاه های نقل و انتقال غلات در بندر فراهم شد.
معافیت بندر چابهار به طور مطلق هرگز صورت نگرفته است
وی در تشریح چگونگی معافیت از تحریم بندر چابهار، اذعان داشت: تحریم های اقتصادی ایران کماکان پابرجاست و معافیت بندر چابهار به طور مطلق هرگز صورت نگرفته است بلکه معافیت از تحریم این بندر صرفا مختص فعالیت شرکت های هندی و هیچگونه تبالات ارزی در این بندر انجام نمی شود.
دولت هندوستان رایزنی هایی جهت حفظ موقعیت استراتژیک خود برای ادامه فعالیت های تجاری با افغانستان اقدام کرد که به معافیت این بندر از تحریم منجر شد.
ارزیابی زیرساخت های تجاری
رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس در پاسخ به ارزیابی زیرساخت های تجاری بندر چابهار، خاطرنشان کرد: از دیدگاه زیرساخت های مورد نیاز صنعت غلات، بندر چابهار نیازمند ایجاد ظرفیت ذخیره سازی مدرن است چراکه متاسفانه به روش سنتی ذخیره سازی می شود و این روش بهداشت و سلامت غلات را تهدید می کند.
بندر چابهار پتانسیل تبدیل به یکی از بنادر استراتژیک کشور را دارد و این منطقه استراتژیک از جهت کوتاه کردن مسافت بندر عباس و بندر امام از اهمیت بسزایی برخوردار است. در صورت ایجاد زیرساخت های لازم جهت تقویت مسیر ریلی و بزرگراه ها، می توان از این منطقه نهایت استفاده را برد.
نظام مافی در خاتمه یادآور شد: به تازگی در این منطقه تعدادی مکنده خریداری و نصب شده است که متاسفانه از تمامی ظرفیت آن استفاده نمی شود که در صورت بهره مندی از آن می تواند کمک شایانی به حداکثر سرعت انتقال غلات به بندر نماید.
لازم به ذکر است که چابهار دارای پتانسیل تجاری گسترده است که پیرو صحبت های انجام شده با رئیس این منطقه، حتی می توان از پتانسیل حضور شرکت های هندی نیز بهره مند شد.