شناورسازی 15 درصد سهمیه آرد کارخانجات خراسان شمالی اجرایی گردید. بدری، مدیرکل محترم دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی در خصوص طرحهای حمایتی از کارخانجات آرد این استان اظهار کرد: جهت حمایت از کارخانجات آرد و پیرو مصوبات کشوری، ۱۵ درصد سهمیه آرد کارخانجات بر اساس تولید کیفی شناورسازی شد. همچنین جهت بهبود کیفیت آرد کارخانجات، اختلاط گندم با کیفیت در دستور کار اداره کل غله میباشد.
حمایت از کارخانجات آرد با شناورسازی 15 درصد سهمیه
وی ادامه داد: دولت به منظور جبران افزایش هزینههای آسیابانی به میزان ۱۱ درصد قیمت آرد، طی سه سال اخیر و کمک به صنعت آرد و نان کشور، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را مکلف کرد که نسبت به محاسبه دقیق میزان ریالی مطالبات کارخانههای آسیابانی بر مبنای عملکرد توزیع آرد یارانهای در بازه زمانی یکم فروردین ۱۳۹۷ لغایت پایان خرداد ۱۳۹۸ اقدام و نتیجه را به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ارائه نماید.
شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران نیز تسویه حساب مطالبات مزبور را در تعیین قیمت تخصیصی برای سهمیه مصارف نانوایی و حداکثر به میزان ۲۰ درصد کمتر از قیمت مصوب انجام خواهد داد. همچنین در سطح استان، واحدهایی که در راستای تولید و ایجاد اشتغال در استان گام بر میدارند، مورد حمایت قرار میگیرند.
در ادامه گفتگو، این مقام مسئول در خصوص صدور مجوز برای تاسیس کارخانه آرد در خراسان شمالی گفت: طبق آخرین دستورالعمل ابلاغی شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران با توجه به اشباع ظرفیت تولید آرد در کشور صدور هرگونه مجوز کارخانه آرد مگر به تشخیص کارگروه ساماندهی آرد و نان استان، ممنوع می باشد.
صدور مجوز برای احداث سیلوی بتنی نگهداری گندم و کارخانه آرد در شهرستان راز وجرگلان
همچنین مزید اطلاع در استان خراسان شمالی هم اکنون ۶ کارخانه تولید آرد در حال فعالیت میباشند که بعلت نیاز به خدمت رسانی بهتر به شهروندان شهرستان رازو جرگلان که جزء ۳۱ شهرستان محروم کشور می باشد به تشخیص کارگروه استانی ساماندهی گندم، آرد و نان، احداث سیلوی بتنی نگهداری گندم و کارخانه آرد مصوب گردید.
وی با اشاره به اینکه استان خراسان شمالی با سطح زیر کشت حدود ۱۴۷ هزار هکتار و تولید ۳۰۰ هزار تن گندم جزء استانهای خودکفا در تولید گندم است، گفت: در استان حدود ۱۳۰۰ نانوایی مشغول به کار و پخت نان میباشند و سازمان استاندارد و معاونت غذا و دارو و اداره کل غله با بازدیدهای دورهای و موردی و نمونهگیری از خط تولید آرد، نظارت مستمر بر کیفیت آرد تولید شده کارخانجات دارند. خوشبختانه با همکاری خوب بخش دولتی و خصوصی در استان همواره سعی و تلاش برای تولید آرد و نان با کیفیت و حفظ سلامتی شهروندان شده است.
همچنین جهت افزایش کیفیت آرد و ایجاد رقابت سالم میان کارخانههای آرد، اجرای درجه بندی کارخانهها بر اساس دستورالعملهای مربوطه در حال پیگیری است.