داخلیسیلوسیلوسازانشماره 42غلاتگفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

سیلوهای استاندارد بخش خصوصی در سایه بی توجهی GTC

نائب رئیس انجمن سیلوی ایران

سیلوهای استاندارد بخش خصوصی در سایه بی توجهی GTC/ شرکت بازرگانی دولتی ایران نسبت به مشکلات سیلوداران بخش خصوصی کشور بی‌توجه می‌باشد و با وجود افزایش شدید قیمت‌ها و تورم جامعه، دستمزد ذخیره‌سازی گندم از سال 94 تاکنون فقط 6 درصد افزایش یافته و دستمزد مدیریت خرید ثابت مانده است. در حالی که شاهد اعلام نرخ جدید ذخیره‌سازی از طرف سازمان حمایت هستیم که به زعم سیلوداران، کف میزان مورد نظر می‌باشد و GTC حاضر به ابلاغ این نرخ نیست و تنها پیشنهاد افزایش 20 درصدی قیمت را مدنظر دارد.

سیلوهای استاندارد بخش خصوصی در سایه بی توجهی GTC

ناصر فلاحی، نائب رئیس انجمن سیلوی ایران ضمن بیان مقدمه فوق اظهار کرد: کاهش سطح اشتغال سیلوها طی سال جاری و یکی دو سال گذشته، تخلیه زود هنگام سیلوها، تنظیم قراردادهای کاملا یک طرفه بدون در نظر گرفتن کف قرارداد و پرداخت بر مبنای میزان موجودی فیزیکی به صورت روزشمار و البته تاخیر فراوان در پرداخت اجرت ذخیره‌سازی و مدیریت خرید، سیلوداران را به وضعیت بحرانی طی سال‌های 90 و 91 بازخواهد گرداند و در آستانه ورشکستگی قرار خواهند گرفت.  همچنین متاسفانه در دو سال گذشته شاهد حرکت مثبتی از GTC جهت حمایت از سیلوداران بخش خصوصی که صرفا کار ذخیره‌سازی را انجام می‌دهند، نبوده‌ایم.

نائب رئیس انجمن سیلوی ایران در خصوص پتانسیل استان خراسان رضوی برای احداث سیلوهای جدید اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت ذخیره‌سازی سیلوهای استاندارد بخش خصوصی و کارخانه های آردسازی حدود 380 هزار تن و بخش دولتی نیز حدود 330 هزار تن سیلو می‌باشد که در صورت نیاز به صورت موقت از انبارهای دولتی و شرکت‌های تعاون روستایی موجود نیز برای ذخیره‌سازی بهره گرفته می‌شود. لذا این حجم از میزان ذخیره‌سازی پاسخ‌گوی نیاز استان است و نیازی به ساخت سیلو جدید در استان خراسان رضوی نیست.

فلاحی میزان تولید گندم امسال خرسان رضوی را مطلوب دانست و افزود: خراسان رضوی یکی از استان‌های پرمصرف در زمینه گندم است. در سال زراعی 96-97 حدود 320 هزار تن گندم در استان تولید شد که نیاز به واردات حدود 400 هزار تن گندم از سایر استان‌های کشور وجود داشت. همچنین در سال زراعی 97-98 با تولید بیش از 500 هزار تن گندم، شاهد کاهش میزان واردات گندم به حدود 200 هزار تن خواهیم بود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا