اگرچه بخش عمده کیفیت گندم به شرایط آب و هوایی و خاک بستگی دارد اما واقعی شدن نرخ گندم نیز در بهبود کیفیت محصول بسیار اهمیت دارد و از آنجاییکه در شرایط فعلی سالانه حدود 10 میلیون تن گندم در کشور لازم است لذا انگیزه لازم برای تامین گندم و حفظ کیفیت آن برای کشاورزان باید ایجاد شود که یکی از این موارد تشویقی، تعیین قیمت واقعی گندم و دیگری اعلام آن پیش از شروع به کشت است تا کشاورز زمان کافی جهت افزایش سطح زیر کشت داشته باشد.
نشاطی، مدیر عامل کارخانه آرد کوثر کلاله در گفتگو با خبرنگار نگاشته بیان کرد: یکی از مهمترین چالش های تولیدکنندگان آرد، افزایش قیمت ارز و دشواری تامین تجهیزات کارخانجات است چراکه دستمزد کارخانه های آرد سالهاست تغییر نکرده که امیدواریم دولت در این بخش به منظور حمایت از صنعت که در ایجاد اشتغال و ارزش افزده نقش دارند، درآمدها را متناسب با هزینه ها تعیین کند.
کارخانه آرد کوثر کلاله به عنوان مرکز خرید 40 هزارتن گندم دریافت کرد
وی تصریح کرد: کارخانه آرد کوثر کلاله در سال 98 حدود 40 هزارتن گندم به عنوان مرکز خرید از مناطق گنبد، کلاله، فارسیان و گالیکش تحویل گرفته است که این حجم باتوجه به اینکه کارخانه آرد کوثر کلاله برای دومین سال مرکز خرید بوده است؛ رقم خوبی می باشد. در این میان 30 هزارتن سیلو ملکی آرد کوثر کلاله و 10 هزارتن سیلو اجاره ای جهت ذخیره سازیسطح زیر کشت بکار گرفته شده است.
نشاطی یادآور شد: ظرفیت تولید این کارخانه در سال 140 هزارتن آرد است که امسال توانستیم در بخش گندم 900 تومانی و آرد نیمه دولتی بازار فروش خوبی داشته باشیم و به سایر استانها همچون مازندارن، خراسان، تهران، سیستان بلوچستان و اصفهان نیز آرد صادر کنیم.
وی با اشاره به اینکه آردهای خبازی، سنگک، ستاره و نول این کارخانه مشتریان قابل توجهی دارد که مرهون گندم خوب استان و سابقه فعالیت آنهاست، گفت: در واقع علاوه بر اینکه مهمترین مسئله در حفظ کیفیت، مواد اولیه مناسب است باید گفت که با مشاوره گرفتن از کارشناسان اختلاط خوب گندم سعی کرده ایم تا بهترین کیفیت را به مشتریان ارائه کنیم.
لذا باید برای ارتقا سطح زیر کشت گندم از طرح های حمایتی بهره ببریم.