بندر امیر آباد دارای پتانسیل 7.5 میلیون تنی برای تخلیه و بارگیری کالا
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد مطرح کرد
بندر امیرآباد مازندران یکی از مناطق ویژه اقتصادی کشور است که با گذشت 15 سال از فعالیتش با 15 اسکله، اتصال به شبکه ریلی کشور و برخورداری از تجهیزات مدرن دریایی و بندری، سهم عمدهای را در پایلوت غلات شمال کشور دارد. بهگونهای که اکثر شرکتها و نهادهای مرتبط با صنعت غلات کشور تمایل به همکاری با این بندر اقتصادی دارند. در این مصاحبه مهندس سیاوش رضوانی، مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد میزبان خبرگار نگاشته شده است تا توضیحات بیشتری از توانایی های منحصربفرد این بندر ارائه دهد.
امیر آباد بزرگترین بندر نسل سوم حاشیه دریای خزر
رضوانی با اشاره به اینکه بندر امیرآباد بزرگترین بندر نسل سوم حاشیه دریای خزر است، گفت: بندر امیرآباد با 1060 هکتار اراضی، تمام فعالیتهای بندری شامل سرمایهگذاری صادراتی و وارداتی و ترانزیت کالا را پشتیبانی میکند و دارای ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از 7.5 میلیون تن کالا در سال است.
وی با بیان اینکه بندر امیرآباد موقعیت بهتری را نسبت به سایر بنادر کشور در جهت سرمایهگذاری دولتی و خصوصی در بخش صنایع دارد، افزود: این بندر دارای واحدهای مختلفی مانند تولید کاغذ، گچ، فرآوردههای چوبی، کارخانه آرد، کنسانتره ذرت و صنایع فرآوری میباشد که با توجه به حضور صنایع بزرگ و کوچک فرصت مناسبی را برای سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی فراهم کرده است.
بهرهبرداری از اسکله رورو ریلی بندر امیرآباد
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد در ادامه درباره خدمات حمل و نقل بندر امیرآباد اذعان کرد: بندر امیرآباد با بهرهگیری از سیستم حمل و نقل ترکیبی و 25 کیلومتر خط ریل داخلی سبب تسریع فرآیند انتقال کالا شده است. همچنین بندر امیرآباد با وجود اسکله کامیونی و اسکله منحصر به فرد رورو ریلی که تا 8 ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد، میتواند با کشورهای روسیه، آذربایجان و قزاقستان مبادلات کالا را از طریق واگن پیش ببرد. بنابرین در آینده 35 درصد حجم غلات کشور از طریق انتقال ریلی و واگن صورت میگیرد که این عامل بحث تخلیه بار را تسهیل میبخشد.
30 درصد خدمات بندر امیر آباد از طریق خدمات الکترونیک صورت میگیرد
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد در پاسخ به اینکه تاکنون چه اقداماتی برای سهولت فرآیند خدمترسانی به مشتریان صورت گرفته است، گفت: مکانیزه، الکترونیکی و هوشمند شدن خدمات باعث شده است که مشتریان در هر مرحله قادر به بازبینی محصولات خود و پرداخت هزینهها از طرق مختلف باشند و این در حالی است که 30 درصد از حجم کارهای بندر امیرآباد از طریق خدمات الکترونیک صورت میگیرد.
رضوانی با اشاره به اینکه بخش خصوصی در حوزه خدمات بندری سرمایهگذاری مناسبی را برای ظرفیتسازی انجام داده است، بیان کرد: اکنون با ارائه خدمات برتر از سوی اپراتورهای تایدواتر و بندرسازان گناوه، سرمایهگذاریهای صورت گرفته و به کارگیری 11 مکنده و تعدادی جرثقیل، بهگونهای که هر مکنده قادر به تخلیه و بارگیری 300 تن کالا در ساعت میباشد، بندر امیرآباد به یکی از مطرحترین بنادر کشور در حوزه غلات تبدیل شده است.
همچنین سیستم پشتیبانی خدمات حمل و نقل در بندر امیرآباد به گونهای است که با بروز هر گونه مشکل در حوزه حمل و نقل، فرآیند انتقال کالا در این بندر بدون مشکل در جریان است.
وی با تاکید بر اینکه بنادر حاشیه دریای خزر به سوی توسعه فضای کانتینری پیش میروند، ادامه داد: بندر امیر آباد از آغاز فعالیت خود دارای سایت کانتینری و تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری بوده است.
سرمایهگذاری 1300 میلیارد تومانی بخش خصوصی در بندر امیر آباد
مهندس رضوانی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی علت اصلی بقای بندر امیر آباد است، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی و به کارگیری نیروی انسانی متخصص در بندر امیر آباد سبب شکوفایی بیشتر این بندر و کاهش بروکراسی اداری شده است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امیر آباد در خصوص برنامههای توسعهای بندر اظهار کرد: بخش خصوصی در 9 ماه اخیر حدود 150 میلیارد تومان در بندر امیر آباد سرمایهگذاری کرده است که اکنون در تلاش هستیم که قابلیتهای صادرات و ترانزیت بندر را با هدف توسعه پایدار رونق بخشیم. بنابراین در تلاش هستیم که بخش خصوصی و صنایع بزرگ و کوچک کشور را در جهت تولید کالا و صادرات در بندر امیرآباد ترغیب کنیم.
وی با بیان اینکه با تدبیرهای صورت گرفته، بندر امیر آباد دارای امتیاز 12 درصد مثبت در بحث صادرات و 26 درصد مثبت در واردات بوده است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون 1200 تن غلات وارد بندر شده است که اکنون 80 هزار تن فضای خالی داریم.
همچنین بندر امیرآباد با ساخت نیروگاه برق توانایی تولید 80 مگاوات برق را دارا است به گونهای که با سرمایهگذاری بخش خصوصی در این بندر هیچ مشکلی در تامین برق و آب و گاز این منطقه وجود ندارد. البته در راستای فرآیند مشتریمداری موضوع طرح ترافیک نیز در این بندر در حال اجرا است.