به دلیل افزایش بارندگی های اخیر در استان سیستان و بلوچستان و گل آلود شدن زمین های کشاورزی، برداشت گندم در این استان با فواصل زمانی و از 11 فروردین ماه شروع شد که تا کنون بالغ بر 500 تن گندم خریداری شده است.
سازمان جهاد کشاورزی تاکنون خسارتی در این استان اعلام نکرده است و تنها مشکل این است که باید زمانی را برای خشک شدن زمین در نظر بگیریم و سپس کار برداشت را انجام دهیم.
غلامعلی گنجعلی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان سیستان و بلوچستان با ذکر مقدمه فوق در گفتگو با خبرنگار نگاشته بیان کرد: باتوجه به خشکسالی در سال های گذشته سطح زیر کشت این استان از 66 هزار هکتار به 32 هزار هکتار رسیده است که طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی حجم خرید امسال استان سیستان و بلوچستان بر اساس سطح زیر کشت بالغ بر 50 هزار تن پیش بینی شده است.
با بذر اصلاح شده و مرغوب، امسال شاهد کیفیت مطلوب تری خواهیم بود
وی با اشاره به اینکه با آماده سازی 11 مرکز خرید، فصل خرید این استان تا آبان ماه ادامه دارد، در خصوص کیفیت گندم سال جاری گفت: گندم امسال در مقایسه با سال گذشته از کیفیت بهتری برخوردار بوده و فاقد آسیب دیدگی و عاری از هر نوع آلودگی است چراکه وزارت جهاد کشاورزی بذر اصلاح شده و مرغوب در اختیار کشاورزان قرار داده است.
گنجعلی با اشاره به اینکه ظرفیت ذخیره سازی در این استان به اندازه کافی و حتی بیش از خرید گندم است، گفت: سامانه فروش قابل دسترس و جدول پاکی و قیمت گندم نیز ابلاغ شده است.
لذا کشاورزان به راحتی می توانند خود را به فروش برسانند که پس از ارائه لیست خریداران توسط شرکت غله به بانک کشاورزی، وجه گندم خریداری شده از کشاورز ظرف ۲۴ساعت قابل پرداخت است.
وجه خرید گندم را به حساب کشاورزان واریز شده است
لازم به ذکر است که به عنوان اولین استان وجه خرید گندم را به حساب کشاورزان واریز کرده ایم و مبلغ پرداختی حدود ۷۵۰ میلیون تومان بوده است.
وی در خصوص قیمت گندم تصریح کرد: افزایش قیمت گندم و نرخ جدید 1700 تومانی آن که طبق برآوردهای شورای اقتصاد اعلام شد، به نظر مبلغ قابل قبولی برای کشاورزان باشد چراکه تسهیلاتی همچون کود و بذر نیز از سوی دولت در اختیار آنها گذاشته می شود.