آردداخلیشماره 56صنعت ماکارونیگفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

ماکارونی انسی؛ پیشرو در تولید و صادرات ماکارونی به 45 کشور دنیا

رییس هیات مدیره و مالک شرکت صنایع غذایی انسی:

شرکت صنایع غذایی انسی در سال 1351 تاسیس شده و از قدیمی ترین تولیدکننده های ماکارونی در ایران است که در اواسط دهه 70 بیشترین تولید اسپاگتی به صورت سنتی را در کشور داشت و در حال حاضر نیز جزو شرکت های پیشرو در صنایع رشته به ویژه رشته آش، رشته پلو و اسپاگتی است به گونه ای که بزرگترین تولیدکننده رشته آش کشور، بزرگترین صادر کننده و تولیدکننده رشته پلو کشور و بزرگترین صادرکننده ورمیشل به کشورهای همسایه همچون عراق است. علاوه بر این شرکت صنایع غذایی انسی در سال گذشته تعداد محصولات خود را از 65 قلم به 150 محصول رسانده است که شامل کنسرو، ترشیجات، پودر کیک، ژله و سویا نیز می شود.

همچنین این شرکت سعی دارد فعالیت خود را با استاندارد های روز دنیا در زمینه تولید رشته تطبیق دهد و در این راستا تا پایان امسال از جدیدترین دستگاه ورمیشل دنیا با برند پاوان بهره برداری خواهد کرد که اتفاق بزرگی در این صنعت محسوب می گردد.

مطلب فوق بخشی از گفته های دکتر میراحمدی، رییس هیات مدیره و مالک شرکت صنایع غذایی انسی که حدود 16 ماه از ریاست ایشان در شرکت صنایع غذایی انسی می گذرد، است که در گفتگو با خبرنگار نگاشته در ادامه به تشریح بیشتر فعالیت این شرکت و چالش های صنعت ماکارونی پرداخته است.

توسعه صادرات ماکارونی انسی تا 55 کشور از برنامه های آتی شرکت انسی است

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت پیشرفته بودن تکنولوژی و رعایت استانداردهای روز دنیا در این شرکت، یکی از باکیفیت ترین اسپاگتی های دنیا توسط شرکت انسی تولید می شود که علی رغم محدودیت های فعلی و بحران کرونا به سایر کشورها همچون کشورهای اروپایی، امریکا، استرالیا، کشورهای CIS و حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای آفریقایی صادر می شود. در واقع شرکت انسی به 45 کشور ماکارونی صادر می کند که توسعه آن تا 55 کشور از برنامه های آتی این شرکت است.

ظرفیت تولید 5 هزارتن انواع رشته های ماکارونی، آش و پلو انسی

میر احمدی یادآور شد: ظرفیت تولید ماکارونی رشته ای و فرمی در شرکت انسی بالغ بر 2 هزارتن است که در حال حاضر با 70 درصد از این ظرفیت فعالیت دارد و به طور کلی نیز دارای 5 هزار تن ظرفیت تولید انواع رشته های ماکارونی، آش و پلو است.

رییس هیات مدیره شرکت صنایع غذایی انسی در خصوص خرید توافقی گندم بیان کرد: یکی از برنامه های آتی این شرکت خرید توافقی گندم دوروم در سال جدید است که در این راستا در حال مذاکره با کشاورزان در خصوص حجم مورد نیاز گندم دوروم هستیم.

افزایش قیمت گندم، مانعی بر سر راه افزایش سرانه مصرف ماکارونی

وی در ادامه به ارزیابی افزایش قیمت گندم و تاثیر آن در این صنعت پرداخت و گفت: تعیین قیمت گندم و افزایش آن از سوی دولت به منظور حمایت از کشاورزان، هر ساله پاشنه آشیل شرکت های تولیدکننده ماکارونی و مشتقات آردی است به این معنا که افزایش قیمت گندم تاثیر مستقیم در بازار صادرات ماکارونی و رقابت با کشورهای دیگر همچون مصر، ترکیه و عربستان دارد و از طرف دیگر منجر به رشد قیمت مشتقات آرد همچون ماکارونی برای مصرف کنندگان می شود در حالیکه تولیدکنندگان تمایلی به افزایش قیمت ماکارونی که باعث کاهش سهم بازار فروش آنها می شود، ندارند. همچنین باید توجه داشت که سرانه مصرف ماکارونی در ایران حدود 7 کیلوگرم است در صورتیکه این عدد در کشورهای توسعه یافته به 25 کیلوگرم نیز می رسد لذا افزایش قیمت این محصول منجر به دور شدن ما از اهداف افزایش سرانه مصرف ماکارونی در کشور می شود.

احتمال رشد 40 تا 50 درصدی قیمت ماکارونی در سال آینده

میر احمدی در خصوص افزایش قیمت ماکارونی در سال جدید گفت: براساس افزایش قیمت گندم، افزایش دستمزد تا 25 درصد و افزایش قیمت کالاهای وابسته به این صنعت همچون گلوتن، سلفون و کارتن به نظر می رسد که نرخ ماکارونی در سال جدید 40 تا 50 درصد افزایش قیمت داشته باشد که البته این موضوع به تصمیم سازمان حمایت از مصرف کننده بستگی دارد و امیدواریم که نحوه قیمت گذاری این سازمان متناسب با افزایش قیمتی که دولت رسما اعلام می کند و متناسب با افزایش قیمت کالاهای مرتبط با تولید باشد.

رییس هیات مدیره شرکت صنایع غذایی انسی در پایان در خصوص صنعت ماکارونی در سال 99 گفت: اگرچه به دلیل افزایش قیمت برنج سرانه مصرف ماکارونی بیشتر شده بود اما بحران کرونا همانطور که به تمام صنایع آسیب وارد کرد؛ منجر به کاهش تعدد خرید مردم شد چراکه مراجعه به فروشگاه ها کمتر و سرعت ارسال بار به بازار کاهش یافت. همچنین شرکت هایی که تسهیلات بانکی دریافت کردند همچنان تحت فشار اقساط بانک قرار دارند و شرکت بیمه نیز حمایتی از تولیدکنندگان در دوران کرونا انجام نداد لذا سال سختی را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم سال 1400 بتوانیم با افزایش صادرات ماکارونی سهم فروش بازار خارجی را بیشتر کنیم و در بازار داخل نیز موفق تر عمل کنیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا