داخلیسیلوسازانشماره 31گفتگو

سازه امن یا صرفه جویی در هزینه، کارفرمایان کدام را انتخاب می کنند؟

امنیت سازه یا صرفه جویی، کارفرمایان کدام را انتخاب می کنند؟ شرکت تهران سازه در سال 1360 تاسیس شد و در سال 1365 به حیطه سیلوسازی وارد شد. اولین پروژه اجرایی این شرکت ساخت سیلوی تهران بود. این شرکت در سال 1382 در رده سیلوسازهای بخش خصوصی قرار گرفت که تا به حال موفق به اجرای 12پروژه موفق قالب لغزنده شامل انواع سیلو های گندم، آرد و سبوس بوده است.

این شرکت در سال گذشته موفق به اجرای پروژه سیلوسازی کارخانه آرد امین کرج شد وپروژه توسعه سیلوی قم به ظرفیت 108 هزار تن ازجمله پروژه هایی است توسط این شرکت به اجراء رسیده است.

لزوم انتخاب صحیح سازه سیلو جهت افزایش بهره وری

محمد ناصر صدیقی، مدیرعامل شرکت تهران سازه در گفت و گو با نشریه نگاشته با اشاره به لزوم انتخاب صحیح سازه سیلو جهت افزایش بهره وری، گفت: مقایسه سیلو بتنی و فلزی بحثی است که در سال های اخیر بسیار مطرح شده است. لازم است اضافه کنم که به عقیده بنده سیلوی فلزی در کارخانجات آرد جایگاهی ندارد بلکه مورد استفاده آن در کنار مزارع جهت انبارش موقت گندم است. متاسفانه سیلوهای فلزی دارای استهلاک بالا است و دچار دفرمگی می شود این روند موجب می شود که سیلو در میان  مدت از شاخص های استاندارد و امنیت سازه ای خارج شود.

دو سازه فلزی و بتنی در بحث هزینه های ثانویه باهم متفاوت هستند

وی در ادامه افزود: سیلو سازه ای است که بازگشت سرمایه آن حدود 4 سال تخمین زده شده است. لذا 2 ماه تفاوت زمان ساخت سیلوی بتنی و فلزی، عدد قابل توجه ای در بازگشت سرمایه نیست و همزمان باعث صرفه جویی ارزی و اشتغال زایی برای نیروی کار داخلی نیز می شود. گفتنی است که تمامی سیلوها دارای دو دوره هزینه اولیه و ثانویه است هزینه اولیه شامل هزینه ساخت و هزینه های ثانویه شامل هزینه های نگهداری واستفاده از سیلو نظیر هزینه برق مصرفی می باشد.

دو سازه فلزی و بتنی در بحث هزینه های ثانویه نیز باهم متفاوت هستند. سیلوهای فلزی دارای تبادل حرارتی بالا با محیط اطراف هستند اما سیلوهای بتنی با این چالش مواجه نیست. در نتیجه هزینه های ناشی ازهوادهی و سیرکولاسیون گندم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

صدیقی در خصوص پتانسیل ساخت سیلو بتنی شرکت تهران سازه در بنادر، خاطرنشان کرد:شرکت تهران سازه پتانسل ساخت سیلو در بنادر را دارد. به نظر می رسد سیلوسازی بتنی در بنادر به لحاظ شرایط آب و هوایی و رطوبت، انتخاب بهتری باشد و با لحاظ آزمایشات مکانیک خاک، فونداسیون سازه نسبت به مقاومت خاک و سطح آب های زیر زمینی تقویت شود.

مهم ترین فاکتور در ساخت سازه ، پیشگیری از انحراف سازه در بخش جانبی و چرخشی است

وی در پاسخ به فاکتورهایی که شرکت تهران سازه در بحث سیلوسازی به آن توجه دارد، گفت: مهم ترین فاکتور در ساخت سیلو بتنی، پیشگیری از انحراف سازه در بخش جانبی و چرخشی است. رعایت توازن و تقسیم وزن در پروسه بتن ریزی یکی از عوامل مهم در پیشگیری از انحراف سازه است. در تولید بتن باید از مصالح  و افزودنی های با کیفیت بهره برد تا بتن از چسپندگی مطلوبی برخوردار باشد وبا انجام همزمان مرحله پرداخت سطح  بتن ظاهر سیلوهم حفظ شود.

مدیرعامل شرکت تهران سازه با بیان اینکه تکنولوژی قالب لغزنده تقریبا صد درصد داخلی است و شرکت های داخلی در تولید تکنولوژی های لازم، خودکفا عمل می کنند، بیان داشت: تکنولوژی های جدید هم در حیطه قالب لغزنده وجود دارد که دارای پلت فرم مرکزی آکاردئونی است و تمام تشکیلات قالب بندی به آن کنسول می شود و مشکلات انحراف سیلو را تقریبا به صفر می رسد.

علت به خطر افتادن امنیت سازه، محل کار و سرمایه کارفرمایان؟

وی در خصوص عمده مشکلات صنعت سیلوسازی در ایران، یادآور شد: کارفرمایان با همراهی برخی از پیمانکاران سیلوسازی بتنی در سال های اخیر بر آن شدند تا قیمت اجرای پروژه های سیلوسازی را کاهش دهند. لذا اگر پیمان کارجدید بخواهد به این حوزه وارد شود، صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

در گذشته پیمان کاران در ابتدای راه تکنولوژی لازم جهت اجرای پروژه را اجاره می کردند وبا گذشت زمان توانایی خرید آن را به دست می آوردند اما حال با کاهش قیمت اجرای پروژه سیلوسازی بتنی در بخش خصوصی و افزایش اجاره بهای تجهیزات، عملا ورود به این حوزه خارج از صرفه اقتصادی برای پیمان کاران جدید است. رقابت کاهش قیمت اجرای پروژه باعث شده است که به بهانه کاهش قیمت،حتی  از مصالح کار هم کم شود.

در واقع حذف شرکت های مهندسی پیمانکار و کاهش قابل توجه و غیر اصولی مصالح به بهانه سبک سازی سازه و کاهش قیمت نهایی توسط کارفرمایان موجب به خطر افتادن امنیت سازه، محل کار و سرمایه کارفرمایان می شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا