داخلیشماره 25گفتگوگفتگو با بخش خصوصی

افزایش نرخ ارز تاثیری بر سودآوری کارخانجات آرد گذاشته است؟

رئیس هیئت مدیره شرکت آرد تهران باختر

رشد صعودی هزینه ها در سال 97 همانند افزایش دستمزد 19 و نیم درصد در ستوه پایه و 15 درصد در سایر سطوح دستمزدی، افزایش قیمت کیسه به دلیل نوسانات نرخ ارز، افزایش نرخ مواد افزودنی وارداتی، کارخانجات آرد را بسیار تحت فشار قرار داده است. همچنین تامین قطعات یدکی به دلیل نوسانات نرخ ارز یکی از چالش های جدید پیش روی کارخانجات است.

اعلام نرخ آرد و نان کشور علی رغم افزایش هزینه های تولید

فرشاد معماریان، رئیس هیئت مدیره شرکت آرد تهران باختر در گفت و گو با خبرنگار نگاشته تصریح کرد: متاسفانه سال 97 چهارمین سالی است که نرخ آرد و نان کشور علی رغم افزایش هزینه های تولید، هزینه های سربار، هزینه انرژی، دستمزد ها و هزینه های مواد افزودنی ثابت باقی مانده است و این نرخ پاسخگوی اقتصاد و سود کارخانجات نیست و تولیدکنندگان در بخش آرد و نان از نظر کسب و کار دچار مشکل هستند.

در این راستا امیدواریم دولت چاره ای بیاندیشد. بهترین کار در این میان مصوبه حمایتی 9 درصدی گندم مصرفی کارخانجات توسط دولت بود که عملی نشد.
وی گفت: بازنگری سیاست قیمت گذاری با توجه به افزایش هزینه های تولید، تولید گندم کیفی و تحویل گندم با افت پایین تر به کارخانجات، اجازه ورود گندم کیفی برای نیاز های خاص، تامین ارز مورد نیاز برای تامین قطعات یدکی کارخانجات از جمله مهم ترین درخواست های صنعت آرد است.

رئیس هیئت مدیره شرکت آرد تهران باختر خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه صنعت آرد به تولید قوت غالب مردم می پردازد، لزوم حفظ توان این صنعت اهمیت ویژه ای دارد. امیدوارم سیاست های حمایتی دولت در سال جاری عملی شود و پس از 4 سال به این صنعت توجه لازم صورت بگیرد تا امکان دستیابی به سود معقول و تداوم حیات آن فراهم شود.

و اما عدم اعلام نرخ جدید خرید تضمینی گندم

معماریان در خصوص عدم ارائه نرخ جدید برای خرید تضمینی گندم در سال 97 گفت: با توجه به اینکه گندم ایران در فصل پاییز و اغلب به صورت دیم کشت می شود، لذا عدم تعیین نرخ جدید خرید تضمینی گندم تاثیری در میزان سطح زیر کشت گندم نداشته اشت اما این موضوع با توجه به تورم بر معیشت کشاورزان تاثیر گذار است و از سوی دیگر با توجه به برنامه یارانه ای دولت و محدودیت در تامین منابع مالی، افزایش نرخ تضمینی اثر سویی بر اقتصاد کلان کشور می گذارد.

به گفته وی آمارها حاکی از برداشت 9 تا 10 میلیون تن گندم در سال 97 است که البته در این میان شرایط جوی نیز بسیار تاثیر گذار است. گرچه به دلیل شرایط سیاسی و بین المللی برخورداری از خودکفایی اهمیت ویژه ای دارد اما کارخانجات آرد برای نان های حجیم، ماکارونی و محصولاتی که به گلوتن و پروتئین بیشتری نیاز دارند، احتیاج به ورود گندم کیفی دارند که عدم وجود آن تبعاتی برای صنعت داشته و منجر به افزایش هزینه ها به دلیل تامین مواد افزودنی در جهت ارتقای کیفی گندم می شود.

نحوه تبدیل سیاست کمی تولید گندم به سیاست کیفی

رئیس هیئت مدیره شرکت آرد تهران باختر در پاسخ به این سوال که ارتباط مستقیم کشاورز و کارخانجات آرد چه مزایایی خواهد داشت، گفت: این مسئله یک الگوی ثابت شده ای است که در صنایع دیگر نیز وجود دارد و این اقدام باعث افزایش و ارتقای کیفی گندم تولیدی می شود. زمانی که کشاورز به صورت مستقیم با کارخانه آرد ارتباط داشت، گندم را با قیمت بهتری می فروخت و کارخانجات نیز گندم کیفی از نظر افت مفید و غیر مفید و پروتیئن و گلوتن به دست می آوردند بنابراین امیدوارم این اتفاق مجدد رخ دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا