گندم بیکیفیت نمی تواند معجزه کند!/ استان کردستان با تولید گندم بیش از 4 برابر نیاز خود، یکی از محورهای اصلی تکیه دولت برای خودکفایی این کالای استراتژیک است. اما متاسفانه دولت و سازمان جهاد کشاورزی برای بهبود کیفیت گندم این استان تاکنون اقدام قابل توجه و هزینه کافی را متحمل نشده و اکثر اوقات گندم تولیدی استان کردستان با مشکل سنزدگی مواجه است.
گندم بیکیفیت نمی تواند معجزه کند!
مهندس مویدی، مدیرعامل آرد سهند سقز در گفتگو با خبرنگار نگاشته ضمن بیان مقدمه فوق اظهار کرد: متاسفانه سال گذشته به دلیل اعتصاب کامیونداران و افزایش قیمت فاکتورهای تولید، کود مناسب در اختیار کشاورزان قرار نگرفت و سال 98 با وجود تولید یک میلیون 100 هزار تن بدترین نوع گندم از نظر کیفیت، گلوتن و پروتئین در استان کردستان کشت شد.
وی با اشاره به افزایش کیفیت گندم امسال استان کردستان اظهار کرد: امسال حدود 800 هزار تن گندم در استان کردستان تولید شده که از نظر مشخصات کیفی، گلوتن و پروتئین نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
مخالفت مدیران ارشد GTC با واردات گندم به کردستان
این فعال صنعت آسیابانی با بیان اینکه کیفیت گندم برای کارخانجات آرد بسیار مهمتر از کمیت است، گفت: متاسفانه مدیران ارشد GTC به دلیل صادرات گندم از استان کردستان به سایر استانها با واردات گندم به این استان مخالفت میکنند. در حالی که کارخانجات آرد کردستان برای بهبود کیفیت آرد تولیدی خود نیاز به گندم وارداتی برای اختلاط دارند. لذا پیشنهاد آسیابانان استان کردستان به دولت این است که تا 10 تا 15 درصد گندم مورد نیاز استان کردستان را از استانهای خوزستان و گلستان و یا گندمهای با کیفیت خارجی تامین کنند.
نیاز سالانه کارخانجات آرد کردستان با 30 هزار تن گندم مرغوب مرتفع می شود
وی با بیان اینکه مصرف کل سالانه گندم کارخانجات آرد استان کردستان حدود 250 هزار تن است، گفت: واحدهای آردسازی کردستان برای اختلاط و تولید آرد مرغوب، سالانه حدود 30 هزار تن گندم با کیفیت نیاز دارند.
مویدی با اشاره به اینکه سال گذشته آرد برخی از کارخانجات کردستان فاقد گلوتن لازم بود و همین موضوع منجر به تعلیق آنان از سوی سازمان استاندارد شد، گفت: وقتی گندم با کیفیت در اختیار واحدهای آردسازی قرار داده نمیشود؛ چطور میتوانیم از گندم ضعیف انتظار معجزه و تولید آرد مرغوب را داشته باشیم.
وی ادامه داد: سال گذشته اداره غله و خدمات بازرگانی استان کردستان نیز در بحث گندم دارای شرایط مناسبی نبود و با ذخیره گندم تولیدی در سیلوهای غله از تحویل گندم امانی به کارخانجات فاقد سیلو امتناع کرد چراکه علاوه بر کمبود گندم تولیدی، افزایش هزینه حمل نیز نیز مزید بر علت شده بود.