آردآردسازانداخلیشماره 39غلاتگفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

سامانه صنف و صنعت برای کارخانجات آرد واقع درقطب تولید شیرینی و شکلات کشور موفق عمل کرده است؟

مدیرعامل شرکت آرد ستاره تبریز (خباز آذر) پاسخ می‌دهد

سامانه صنف و صنعت برای کارخانجات آرد واقع در قطب تولید شیرینی و شکلات کشور چه عملکردی داشته است؟ کارخانه آرد ستاره تبریز(خباز آذر) با ظرفیت تولید 200 تن آرد در روز نزدیک به 60 سال است که در حیطه آردسازی فعالیت دارد. در طی دوران فعالیت خود چندین مرتبه ماشین آلات خود را به طورکامل به روزرسانی کرده است که در سال 1384 خط کامل بوجاری و آسیاب این واحد با ماشین آلات شرکت آجار ترکیه به روز رسانی شده است.

آیا سامانه صنف و صنعت برای کارخانجات آرد واقع درقطب تولید شیرینی و شکلات کشور موفق عمل کرده است؟

مهندس خبازآذر، مدیرعامل شرکت آرد ستاره تبریزدر گفت و گو با نگاشته در خصوص ظرفیت تولید این شرکت، گفت: هم اکنون سهمیه این شرکت 1400 تن در ماه است که کفاف تولید را نمی دهد و بخش قابل توجه ای از تولید به سایر مصارف اختصاص دارد. راه اندازی سامانه سایر مصارف در این بین نتوانست کمک کننده تولید باشد بلکه به نظر می رسد، سیستم خرید گندم از طریق بورس بسیار کارآمد تر بوده است. در روش خرید از بورس گندم هایی با میزان گلوتن و ایندکس بالا از استان هایی ازجمله گلستان، خوزستان و اردبیل خریداری و با اختلاط با گندم استان آذربایجان شرقی در روند تولید سامانه صنف و صنعت قرار می گرفت.

وی در پاسخ به چگونگی تامین گندم مورد نیاز سامانه صنف و صنعت برای استانی که قطب تولید شیرینی و شکلات کشور محسوب می شود، گفت: به دلیل لزوم گلوتن متوسط جهت تولید شیرینی و شکلات مشکلی برای تامین گندم این صنف وجود ندارد اما جهت تامین گندم تولیدکنندگان ماکارونی و خبازی ها بسیار زیاد کمبود احساس می شود. تا پیش از این که حساسیت انتقال گندم از یک استان به استان دیگر وجود نداشت، تامین گندم با سهولت بیشتری انجام می گرفت. از طرفی در صنف سایر مصارف و خبازی ها امکان سفارش آرد از تمامی استان ها ایجاد شده است اما به دلیل کمبود گندم کیفی در سطح کشور این طرح نیز به مرور زمان با مشکل مواجه خواهد شد.

سامانه صنف و صنعت نوعی اجحاف در حق کارخانجات آرد است

خبازآذر در ادامه درباره سامانه صنف و صنعت افزود: در این راستا نامه نگاری هایی با شرکت غله و خدمات بازرگانی استان صورت گرفت که این امکان برای کارخانجات آرد نیز فراهم شود تا بتواند 40 درصد گندم کیفی را از سایر استان ها تامین نمایند و با گندم استان خود اختلاط نمایند و حتی کرایه حمل را نیز هر کارخانه خود متحمل شود. چراکه در این بین گندم کیفی در انحصار تنها یک استان قرار می گیرد و حتی اجازه خروج گندم از یک استان صادر نمی شود و این امر اجحاف در حق دیگر استان ها تلقی می شود. وضعیت فوق شرایطی را ایجاد کرده است که بیشتر خبازی های سراسر استان آرد خود را از استان هایی با کیفیت گندم بالا سفارش می دهند و کارخانجات داخل استان با کمبود ظرفیت تولید مواجه می شوند.

وی در خصوص میزان ظرفیت ذخیره سازی شرکت آرد ستاره، خاطرنشان کرد: کارخانه آرد ستاره تبریز دارای ظرفیت ذخیره سازی گندم با حجم 11 هزار تن است که به صورت توافقی فعالیت سیفادو را آغاز کرده است. طرح های توسعه ای واحدهای آردسازی علاوه بر جذب نیروی متخصص و به روز کردن ماشین آلات، توسعه بخش آزمایشگاهی است که کارخانه آرد ستاره تبریز همواره سعی داشته است تا به بخش های فوق توجه ویژه ای داشته باشد.

لزوم تشکیل سیستم ارتباطی مستقیم میان کارخانجات آرد با ارگان های نظارتی

خباز آذر در پاسخ به این سوال که چرا نظرات کارخانجات تولیدکننده آرد به صورت تشکلی و استانی به بخش های تصمیم گیر اعلام نمی شود و کارخانجات آرد در هر دوره متحمل تصمیم گیری های دولتی می شود، خاطرنشان کرد: کارخانجات آرد پیشنهادات و انتقادات خود را نسبت به طرح های تصویب شده و سرنوشت ساز این صنعت به صورت کتبی و شفاهی اعلام می کنند. نیاز است یک سیستم ارتباطی واحد میان کارخانجات آرد و شرکت های غله و خدمات بازرگانی با ارگان های نظارتی ایجاد شود تا انتقال دهنده مستقیم مشکلات صنعت باشد.

وی در خصوص دیدگاه خود درباره موضع آزادسازی، اذعان داشت: آزادسازی آرد و نان می تواند راه حل تمامی مشکلات صنعت باشد. تنها مساله موجود گرانی نان خواهد بود که یارانه پرداختی حال حاضر برای آرد و نان در آن مقطع زمانی می تواند به دهک های پایین جامعه پرداخت شود. از طرفی هم اکنون هزینه زیادی در روند تولید آرد و نان به دولت تحمیل می شود و رقم ظاهری آن 1700 تومان است. این در حالی است که این هزینه هنگفت می تواند برای صنایع مادر هزینه شود و بازخورد سودمندتری برای جامعه خواهد بود.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا