کیفیت گندم دولتی مهمترین چالش صنعت ماکارونی
مدیر بازرگانی و عضو هیات مدیره شرکت تک ماکارون:
عبدالرضا کاشانی، مدیر بازرگانی و عضو هیات مدیره شرکت تک ماکارون و فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی از کشور کانادا، به عنوان مدیرجوانی که اخیرا وارد صنعت تولید ماکارونی شده است و توانسته اطلاعات خوبی در این حوزه بدست آورد؛ در گفتگو با خبرنگار نگاشته به مهمترین چالش های صنعت ماکارونی و چشم انداز جدید شرکت تک ماکارون و هدف آن پرداخته است که در ادامه می خوانید.
در تمام کشورها و طی دوره های حکومتی مختلف، نان و غلات قوت غالب مردم بوده است و به موازات آن ماکارونی و برنج نیز از محصولات پرمصرف مردم محسوب می شود. در حال حاضر یکی از مهمترین چالش های صنعت ماکارونی، کیفیت پایین گندم دوروم است که می توان گفت این معضل تاحدودی از دولتی بودن گندم نشات می گیرد چراکه کشاورز نسبت به خرید قطعی دولت از هراندازه کیفیت گندم اطلاع دارد لذا این موضوع منجر به بی رغبتی کشاورز برای بهبود کیفی گندم تولیدی می شود.
هزینه تولید آرد سمولینا با گندم داخلی کمتر از واردات گندم خارجی نیست
وی در ادامه افزود: به نظر می رسد که اگر دولت گندم را با نرخ 900 تومانی به جای 1800 تومان از کشاورز خرید کند و اجازه واردات گندم را به تولید کنندگان بدهد؛ شاید بتوان قدم بزرگی در بهبود کیفیت گندم برداشت زیرا در چنین شرایطی تولید گندم رقابتی و کیفیت آن بهتر می شود و از طرف دیگر اگرچه تولیدکنندگان برای خرید گندم خارجی باید هزینه ای چندبرابر نسبت به خرید گندم داخلی داشته باشند اما از هزینه های خرید گلوتن، سدیم اسکوربات، بتاکاروتن و سایر افزودنیها برای تولید آرد سمولینا که طی چندماه اخیر افزایش سرسام آور داشته است، کاسته می شود.
تورم رو به صعود، منطق افزایش 15 درصدی ماکارونی را بی معنا کرده است
کاشانی در خصوص افزایش قیمت ماکارونی تصریح کرد: پس از 4 سال شاهد افزایش 15 درصدی قیمت ماکارونی می باشیم که 9 درصد آن به صورت ارزش افزوده کسر می شود و در واقع قیمت ماکارونی 6 درصد رشد داشته است. در واقع این افزایش قیمت اصولی نیست چراکه افزایش تورم 18 درصدی که بانک مرکزی به صورت رسمی اعلام کرده است، افزایش چندبرابری مواداولیه مانند سلفون و بتاکاروتن و افزایش 179 درصدی نرخ دلار به صورت کارشناسانه در این رقم محاسبه نشده است. اینکه به دلیل ارائه گندم 900 تومانی از تولیدکنندگان توقع فروش ماکارونی با قیمت تعزیراتی وجود داشته باشد، منطقی نیست!
مدیر بازرگانی تک ماکارون خاطر نشان کرد: به طور کلی موافق مقوله گرانی و گران شدن محصول ماکارونی برای مصرف کننده نیستیم اما دولت باید از تولیدکنندگان حمایت بیشتری کند به عنوان مثال با ارائه وام های بانکی کم بهره و مواد اولیه با قیمت پایین سعی در حمایت از تولیدکنندگان کند. همچنین یکی دیگر از پیشنهادات ما این است که امکان خرید گندم آزاد و رقابت سالم میان تمام تولیدکنندگان ایجاد شود. در شرایط فعلی و با نرخ ثابت 3100 تومان ماکارونی، تولیدکننده تخفیف را به مغازه دار می دهد تا مغازه دار با قیمت پایین تر، تبلیغ محصول آن شرکت را کند. اما ما خواهان این هستیم که این میزان تخفیف برای مصرف کننده در نظر گرفته شود و در رقابت سالم، بازار و تقاضا قیمت محصول هر تولیدکننده ای را بر حسب کیفیت تعیین کند.
کسب عنوان صادرکننده نمونه ملی برای تک ماکارون
وی در خاتمه در خصوص خط مشی مدیریت جدید تک ماکارون گفت: در کشور بزرگ و موفقی همچون سوییس نزدیک به 70 درصد مردم ماکارونی مصرف می کنند لذا هدف ما این است که در بخش مصرف ماکارونی و تغدیه سالم سرمایه گذاری و فرهنگ سازی کنیم چراکه باور داریم ماکارونی غذایی سالم و ارزان است و جای بیشتری در سبد غذایی خانوار می توان برای آن متصور بود.
شایان ذکر است حجم صادرات تک ماکارون در سال 1396 بیش از 14 هزار تن ماکارونی به مقصد کشورهای نیجریه، کنیا، آمریکا، کانادا، افغانستان، عراق، پاکستان، قطر، روسیه و هند بوده است. صادرات ماکارونی به چین با توجه به حجم جمعیت این کشور نیز در اهداف آتی تک ماکارون قرار دارد. صادرات موفق ماکارونی توسط تک ماکارون منجر به کسب عنوان صادرکننده نمونه ملی برای این شرکت شد.
درمراسم روز ملی صادرات 29 مهر سال جاری برگزار شد، عبدالرضا کاشانی عضو هیات مدیره و مدیر بازرگانی شرکت تک ماکارون تندیس صادرکننده نمونه ملی را از اسحاق جهانگیری معاول اول رییس جمهور دریافت کرد.