پاستای فاقد گلوتن و نودل، تجارتی جدید در دنیای ماکارونی! سمینار پاستا و نودل شرکت بولر در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه سال جاری در هتل هما با هدف معرفی تکنولوژی و خط تولید پاستا و نودل بولر و به اشتراک گذاشتن اطلاعات در این خصوص میان شرکت بولر و تولیدکننده های ماکارونی در ایران برگزار شد.
میهمانان این سمینار نمایندگان و مدیران شرکت های تولیدکننده ماکارونی و برخی کارخانجات آرد بودند. مدیر کل بخش پاستا، مدیر کل بخش بهبوددهنده و مدیر کل بخش نودل بولر سوئیس از میهمانان ویژه خارجی این سمینار و همچنین سید محمدرضا مرتضوی، ریاست انجمن آردسازان، مهندس صادقیان مدیر عامل تک ماکارون، مهندس میثمی فرد مدیر عامل تک نان جنوب، مهندس ملک مدیر عامل ماکارونی مانا از جمله حضار در این سمینار بودند.
مهمترین عناوین مطرح شده در این سمینار شامل مباحثی در خصوص مواد اولیه تولید پاستا، تولید خطوط بدون گلوتن، خطوط پاستا فرمی و رشته ای، خطوط اکوترماتیک و نودل بود.
شرکت بولر در 28 کشور دنیا کارخانه تولیدی دارد
به گزارش خبرنگار نشریه نگاشته، Andreas kratzer مدیر بخش کل پاستای بولر در دنیا ابتدا سخنرانی خود را در خصوص ساختار شرکت بولر آغاز کرد و گفت: بولر شرکت بزرگی است که سالانه رقمی معادل 67/2 میلیارد فرانک سوئیس درآمد دارد و به صورت خانوادگی و سهامی خاص اداره می شود. 5 درصد از این گردش مالی سالانه در بخش تحقیق و توسعه باید هزینه شود که معادل150 میلیون فرانک سوئیس است.
وی با اشاره به اینکه شرکت بولر در 28 کشور کارخانه تولیدی دارد و حتی در دوران سخت تحریم نیز در ایران حضور داشت، گفت: یکی از ارزش های بنیادین بحث پایداری در بازار است که تعهد جامعی به آن داریم و مهم تر از آن موضوع آموزش است که باید در تمام زمینه ها به آن توجه شود. همچنین کیفیت و نوآوری نیز بسیار برای شرکت بولر اهمیت دارد.
مدیر پاستا بولر تصریح کرد: بولر ابتدا تنها به ساخت ماشین آلات که بالاترین کیفیت و طول عمر را مدنظر دارد، توجه داشت اما در حال حاضر به مدت 20 سال است که به سوی تولید محصول نهایی حرکت کرده است. این شرکت در دو بخش دانه و غذا و صنایع پیشرفته فعالیت دارد که بخش اول 80 درصد شرکت را تشکیل می دهد اما بخش دوم نیز بسیار جذاب و با اهمیت است.
تولید سالانه 26 میلیون تن پاستا و نودل در جهان
وی با اشاره به اینکه پاستا تجارتی یکپارچه در شرکت بولر است که در سراسر دنیا گسترده شده است و دیگر تنها مختص به کشوری خاص نیست، گفت: پاستاو نودل یک زنجیره ای از دانه ها هستند که تولید آن از سال 1860 آغاز و خط تولید آن پس از خط تولید آرد، در سال 1903 در بولر راه اندازی شد. تولید پاستا در دنیا تناژی معادل 14 میلیون تن و نودل 12 میلیون تن در سال است که این موضوع نشان دهنده اهمیت این دو محصول است.
در ادامه سخنرانی Reto Haubenwalner از دیگر مدیران فعال در حوزه پاستا، در خصوص مواد اولیه برای تولید پاستا گفت: تولید پاستای با کیفیت به مواد اولیه مناسب نیاز دارد که گندم و آسیاب مجدد در آن اهمیت دارد. پاستا از دانه های آسیاب شده بدون فرم دهی خاص و خشک کردن و بدون استفاده از فعالیت پخت ساخته می شود.
وی در خصوص فاکتورهای مهم در تولید پاستا بیان کرد: مقدار و کیفیت پروتئین در گندم و کیفیت دانه از جمله فاکتورهای مهم در ساختار گندم برای تولید پاستا است که گندم دوروم باعث ایجاد نقاط سفید رنگ در پاستا و رنگدانه زرد در دانه منجر به رنگ زرد پاستا می شود.
برخی فاکتورهای آرد و سمولینا نیز درپاستا تاثیر می گذارد
همچنین برخی فاکتورهای آرد و سمولینا نیز در پاستا تاثیر می گذارد که شامل میزان خاکستر و استحصال آرد است که اگر این میزان بالا باشد پاستا بیشتر رنگ خاکستر می گیرد و دانه بندی ریز نیز منجر به یکدستی پاستا می شود چرا که آب زودتر جذب دانه های ریز می شود. نقاط قهوه ای و سیاه در آرد، حاصل وجود سبوس و نقاط سیاه در گندم است که با نصب سورتکس می توانید گندم های سیاه را جدا کرد.
بحث مهم دیگر میزان آسیب نشاسته پس از آسیاب گندم است که در صورت زیاد بودن این میزان، تولید پاستا با مشکل مواجه می شود. همچنین گلوتن یکی دیگر از مشخصات دانه است