با خبر شده ایم که شرکت بهبود دهنده رازی علاوه بر حوزه بهبوددهنده و اصلاح کننده ها به حوزه آردسازی، تجهیزات آزمایشگاهی و کودهای اصلاح خاک ورود پیدا کرده و به هلدینگ رازی تبدیل شده است. شرکت رازی که به عنوان برند فعال حوزه تخصصی بهبوددهنده و اصلاح کننده در بازار آرد و نان شهرت دارد، موفق شد تا در طی 5 سال بخشی از بازار داخلی را تسخیر نماید.
این واحد پس از 4 سال فعالیت در حیطه بهبوددهنده ها اقدام به خرید معادن مس در شهرستان ساوه به نام مس رازی در سال 97 و پایه گذاری واحد آردسازی رازی جهت تولید آردهای تخصصی، تکنولوژی گستر جهت عرضه تجهیزات آزمایشگاهی و آسیابانی باهمکاری مدیران طراحی و ساخت پالایشگاه اراک و کود رازی جهت اصلاح خاک زمین های کشاورزی و باغات با همکاری یک کمپانی هلندی در سال 98 نمود. هم اکنون این واحد مجهز به کامل ترین آزمایشگاه رئولوژی ایران، با تیمی متخصص است.
شرکت بهبود دهنده رازی از مرکز تحقیقات تا ایجاد هلدینگ
در این شماره از نشریه نگاشته به گفت و گو با مهندس سلیمانی، مدیرعامل هلدینگ رازی نشسته ایم تا از نحوه ورود وی به حوزه تخصصی بهبود دهنده ها تا تبدیل به هولدینگ رازی مطلع شویم.
به گفته وی، اصلاح کننده های مخصوص کارخانجات آرد برای اولین بار توسط وی به ایران وارد شد که پس از 8 سال تحقیق بر روی این موضوع مرکز تحقیقات رازی پایه گذاری شد. اولین قدم جهت توسعه این واحد، تکمیل آزمایشگاه و سپس ساخت ساختمان مختص بهبوددهنده ها به عنوان بزرگترین کارگاه این حوزه در خاورمیانه است که هم اکنون این پروژه در حال تکمیل است.
وی در ادامه با بیان اینکه شرکت رازی، داروساز صنعت غلات است، گفت: گندم به عنوان یک موجود زنده، دارای کمبودهایی است که نیازمند تکمیل آن جهت رفع کمبود و بهبود کیفیت است. لذا تولید بهبوددهنده ها در شاخه داروسازی قرار می گیرد. اصل اول درمان، تشخیص علت بیماری است. ضعیف بودن آرد عوامل بسیاری را شامل می شود که نیازمند شناسایی در آزمایشگاه به روز است. پس از شناخت علت، تمرکز بر بحث درمان قرار می گیرد که در این میان لزوم تولید بهبوددهنده های بی نهایتی وجود دارد. به جرات می توان گفت تامین مواد اولیه برای تولید تمامی بهبود دهنده ها از کمپانی های مطرح سوئیس و فنلاند صورت می گیرد.
اولین شرکت بهبود دهنده مجهز به تیم پشتیبانی و آزمایشگاهی سیار
سلیمانی جایگاه پر اهمیت آموزش را از عوامل مهم در ارتقای R&D شرکت دانست و گفت: در این راستا از مشاوران مطرح داخلی و خارجی را جذب کرده ایم تا به این واسطه تکنولوژی تولید بهبود دهنده را وارد نماییم. دانش فنی بهبود دهنده در ایران دانشی نوپا است و در این راستا با استفاده از دانش برون مرزی، دانش تولید بهبود دهنده در ایران بومی سازی شد. شرکت رازی اولین واحدی است که مجهز به تیم پشتیبانی و آزمایشگاهی سیار است که برای پوشش و رفع مشکلات مشتریان با بهره گیری از دانش روز آموزش دیده اند.
وی با تاکید بر ساختار فرانسوی شرکت رازی، خاطرنشان کرد: صنعت بهبود دهنده فرانسه در رتبه های اول جهان قرار دارد لذا برای ساختار این شرکت سعی شد تا از صنعت فرانسه الگوبرداری شود. هم اکنون این شرکت با هدف کمک به صنعت آسیابانی در حال فعالیت است و از زمان شکل گیری با رسالت قدم برداشتن در راستای بهبود کیفیت آرد و نان ایران آغاز به کار کرد. تا پیش از آن بهبود دهنده تنها از شرکت های ترکیه ای به ایران وارد می شد و کمبود جایگاه یک شرکت بهبود دهنده داخلی در کنار کارخانجات برای ورود به عرصه صادرات احساس می شد.
و اما ورود به صنعت آرد…
سلیمانی با پایه گذاری آرد رازی و ورود به عرصه آردسازی مهم ترین چالش صنعت آردسازی داخلی را عدم به روزرسانی تکنولوژی دانست و یادآور شد: تکنولوژی لازمه صرف هزینه است و برای صنعتگران حوزه آردسازی دارای توجیه اقتصادی نیست چراکه میزان سرمایه گذاری با بازگشت سرمایه تطابق ندارد. زمانی می توان ادعای صنعت قوی را داشت که از تکنولوژی به روز بهره مند باشد.
پایه گذاری هلدینگ رازی
وی در خصوص پایه گذاری هلدینگ رازی، بیان داشت : حامیان اکسیر سبز رازی، تکنولوژی گستر مهر رازی و حامیان صنعت آرد رازی، 3 برند رسمی زیر مجموعه هلدینگ رازی محسوب می شوند. تکنولوژی گستر مهر رازی به منظور تولید ماشین آلات صنعت آرد و تجهیزات آزمایشگاه و حامیان صنعت آرد رازی به منظور تولید آردهای تخصصی در آینده ای نزدیک شروع به کار خواهد کرد و هم اکنون در حال تکمیل ساختمان و ماشین آلات این واحدها هستیم.
شرکت های بهبود دهنده خواستار ارائه پروانه از سوی سازمان استاندارد هستند
مهندس مریم بزرگی، کارشناس کنترل کیفی هلدینگ رازی در پاسخ به علت عدم ورود این شرکت به بحث صادرات، گفت:از آنجایی که تمامی مواد اولیه تولیدات این شرکت وارداتی است، اولویت تولید را برای پوشش بازار داخلی قرار داده ایم. مسلما سود در صادرات است اما حال شرایطی ایجاد شده است که با چشم پوشی از سود، مواد اولیه ارگانیک را در جهت بهبود کیفیت آرد داخلی استفاده نماییم. سلامت جامعه در دستان ماست و ما نسبت به سلامت مردم احساس مسئولیت داریم.
وی در ادامه افزود: صادرات به طور مستقیم صورت نمی گیرد اما به صورت غیر مستقیم و با سفارش کارخانجات صورت می گیرد. به این ترتیب که کارخانجاتی که به صادرات آرد می پردازند با توجه به نیاز مشتری خود سفارش اصلاح آرد را به شرکت رازی می دهند که به این ترتیب صادرات به شکل غیر مستقیم دنبال می شود.
بزرگی با اشاره به مشکلات صنعت بهبود دهنده، اذعان داشت: متاسفانه در این میان ادارات دولتی از جمله سازمان استاندارد و غذا و دارو از شرکت های بهبود دهنده حمایت لازم را ندارند و ارزش جایگاه آن در صنعت آرد و نان را نمی شناسند. این مساله نیازمند توجه و برنامه ریزی از سوی مسئولان دولتی است.