داخلیشماره 66گفتگوگندم

حذف ارز 4200 تومانی؛ نوشیدن جام زهر یا پانسمان اقتصاد

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی مطرح کرد

با زمزمه‌های رسیدن ارز 4200 تومانی به ایستگاه آخر، شاهد رشد قیمتی کالاها برای چندمین بار در سال بودیم. حال که به صورت موقت حذف ارز 4200 تومانی تا پایان سال به تعویق افتاده است، باید دید که آیا زیرساخت لازم برای این ارز پر دردسر در کشور فراهم است؟ آیا تولیدکننده و مردم توانایی تحمل نبود ارز ترجیحی را دارند.

به همین بهانه نگاشته وضعیت اقتصاد کشور پس از حذف ارز 4200 تومانی با محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی کشور به گفت‌وگو پرداخته است.

به گفته نقاشی فعالان اقتصادی از دو سال پیش، مصر به حذف ارز 4200 تومانی بودند چراکه از دو سال قبل به صورت مرتب با افزایش 100 درصدی قیمت مواد اولیه تولیدکنندگان و قیمت نهایی کالاها مواجه بودیم. در واقع ارز ترجیحی به غیر از اینکه سود را به جیب عده‌ای خاص سرریز کرد، منفعتی برای تولید نداشته است و آن‌ها کماکان مجبورند که مواد اولیه را با ارز آزاد تامین نمایند.

 

وی با بیان اینکه با حذف ارز 4200 تومانی، تولیدکننده با جایگاهش آشنا خواهد شد، گفت: ظرف دو ماه اخیر با زمزمه حذف ارز ترجیحی، علاوه بر گرانی مواد اولیه خارجی، حتی مواد اولیه ایرانی در داخل نیز با افزایش سرسام‌آور رو به رو شد.

نقاشی با تاکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی در شرایط فعلی به صلاح کشور نیست، گفت: واحدهای تولیدی در سخت‌ترین شرایط اقتصادی به سر می‌برند و زمزمه‌های چندین باره حذف این ارز و جهش‌های قیمتی ناشی از آنان تولیدکننده و مصرف‌کننده را در باتلاق گیر انداخته است. لذا تصمیم حذف ارز 4200 تومانی از اقتصاد ایران بسیار دیر گرفته شده است و جز این که وضعیت تولید بدتر و قدرت خرید مردم محدود تر شود، ماحصل دیگری ندارد.

 

راه پیش روی دولت در ازای حذف ارز 4200 تومانی

این فعال اقتصادی در خصوص زیرساخت‌های لازم برای حذف ارز 4200 تومانی گفت: دولت باید در قبال حذف ارز ترجیحی، علاوه بر مشخص کردن مرز تولیدکننده و دلالان، سوبسیدهای واقعی را به تولیدکننده واقعی پرداخت کند.

ثبت 4 هزار کارت بازرگانی به نام مردگان کارتن‌خواب‌ها

وی با انتقاد از صدور کارت‌های بازرگانی گفت: متاسفانه تنها 4750 کارت بازرگانی غیر قانونی برای مردگان و کارتن‌خواب‌ها صادر شده است و میلیاردها میلیارد ارز کشور از این طریق خارج شده است. از سوی دیگر، در این در این مملکت هر قانونی که وضع می‌شود درست اجرا نمی شود و به خاطر اجرا نشدن قانون درست، یک قانون و یا بخشنامه غلط دیگر را تصویب می‌کنند.

وی ادامه داد: ارز ترجیحی در مقطعی به نفع تولیدکننده بود، اما متاسفانه به دلیل نبود ساختار درست با شکست مواجه شد و به جای نشستن در سفره مردم در حساب آقایان در بانک‌های خارجی نشست.

واردات بیل، کلنگ و کود انسانی با ارز 4200 تومانی

نقاشی باطل‌سازی کارت‌های بازرگانی کاذب را یکی از راهکارهای موثر برای پایان سواستفاده‌های ارزی دانست و افزود: با توجه به آمار اعلامی وزارت صمت، با تخصیص ارز 4200 تومانی  در سال 98، آمار واردات نسبت به سال‌های قبل رشد قابل توجهی داشت و بخش بسیاری از ارز ترجیحی به غارت رفت. همچنین به جای واردات کالاهای اساسی، بیل و کلنگ و کود انسانی وارد کشور شد.

وی ادامه داد: چه لزومی دارد وقتی جنسی در داخل تولید می‌شود، برای واردات آن ارز 4200 تومانی اختصاص داده شود، در این شرایط تولیدکننده ایرانی که مواد اولیه خود را از بازار آزاد تهیه می‌کند باید با کالای وارداتی دریافت کننده ارز ترجیحی رقابت کند.

 

آری به تجارت جهانی با اجرای یک شرط

این فعال اقتصادی درباره تکلیف تجارت جهانی گفت: در حال حاضر، ترکیه با وجود آن که با 150 کشور جهان صادرات دارد، در جهت حمایت از تولیدات خود 50 درصد عوارض گمرکی برای واردات آن وضع کرده است. لذا اگر کسی دوست دارد محصول خارجی مصرف کند، باید عوارض و مالیات آن را پرداخت کند.

 

 

 

 

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا