بین‌المللیشماره 42غلاتگفتگوگفتگوی ویژهواردات غلات

بنادر شمالی و نقش آفرینی ایران به عنوان نقطه عطفی برای واردات و ذخیره سازی غلات

گفتگو با مدیر شرکت بازرسی بین‌المللی BSJ، بازرس بیش از ۷ میلیون تن غلات وارداتی در سه سال گذشته

بنادر شمالی و نقش آفرینی ایران به عنوان نقطه عطفی برای واردات و ذخیره سازی غلات / شرکت بازرسی بین‌المللی باز آفرینان صنعت جنوب BSJ  یکی از شرکت‌های مطرح در زمینه بازرسی کالا به ویژه غلات است که نمایندگی و دفاتر آن مورد تائید GAFTA می‌باشند. این شرکت در سال 1383 با کسب مجوزهای لازم از ارگان‌های مختلف کشور فعالیت خود را آغاز کرد و موسسان این شرکت با سابقه‌‌ی 24 ساله در زمینه بازرسی کالا و کشتی توانسته‌اند با ارائه مشاوره‌های فنی و عملکرد فنی و مهندسی خود سهم به‌سزایی را در بازرسی کالا داشته باشند

و بازرسی از حجمی بالغ بر 7 میلیون تن غلات طی سه سال گذشته  به صورت حمل دریایی را در کارنامه کاری خود ثبت کند. همچنین این شرکت به نیابت از خریداران و فروشندگان خود سعی کرده است بدون هیچ‌گونه نگاه تجاری، در فرآیند بازرسی و تعیین کمیت و کیفیت کالا، استقلال خود را حفظ کرده و بازرسی صادقانه را در اولویت نخست خود قرار دهد. خبرنگار نگاشته در این شماره میهمان دکتر اسماعیل احمدی، مدیرعامل شرکت BSJ شده است تا پیشنهادات و تجربیات این مدیر با سابقه در زمینه بازرسی کالا را جویا شود.

بنادر شمالی و نقش آفرینی ایران به عنوان نقطه عطفی برای واردات و ذخیره سازی غلات

به گفته وی بازرسی کالا قبل از حمل(PSI) یکی از نقاط کلیدی در فرآیند تجارت برای واردکنندگان غلات است که با توجه به حجم بالای واردات غلات به ایران و اختصاص ارز دولتی برای واردات آن، بازرسی کالا در مبدا از اهمیت فراوانی برخوردار است و شرکت‌های بازرسی به‌عنوان بازوهای اجرایی سازمان ملی استاندارد ایران نقش تعیین‌کننده‌ای را در حصول اطمینان از کیفیت کالا دارند. لذا در بازرسی PSI طبق روش‌های بین‌المللی مانند گفتا ۱۲۴ و استانداردهای متداول سازمان ملی استاندارد ایران، نمونه‌ های فراوان به‌عنوان نمونه شاهد از سیلو یا محل دپوی کالا گرفته می‌شود و به آزمایشگاه ارسال می‌گردد که در این روش خریدار قبل از بارگیری کشتی با اطلاع از کیفیت اولیه کالا ریسک کیفی تجارت خود را کاهش می‌دهد.

احمدی ادامه داد: بر اساس قوانین جاری کشور و سازمان ملی استاندارد ایران، شرکت های بازرسی باید دارای استاندارد تخصصی ISO/ IEC 17020 باشند و آزمایش‌های مربوط به سنجش کیفیت مواد غذایی و غلات را به آزمایشگاه‌های دارای استاندارد ISO/ IEC 17025 بسپارند که شرکت BSJ با نوآوری در فرآیند بازرسی کالا علاوه بر نمونه‌گیری معمول، نمونه‌ای را با عنوان نمونه شاهد به آزمایشگاه‌های ایران ارسال می‌کند تا علاوه بر آزمون محموله در آزمایشگاه مبدا، همان کالا در آزمایشگاه های ایران که دارای استاندارد ISO/ IEC 17025 و مورد تائید سازمان ملی استاندارد ایران هستند، بر اساس همان پارامترها سنجیده شوند.

دستور شرکت بی اس جی به تمامی نمایندگی های خود در بنادر شمالی

شرکت BSJ به تمامی نمایندگی‌ها و شعب خود این اختیار را داده است که پس از حصول اطمینان نسبت به نتایج حاصله و عدم مغایرت نتایج با مشخصات خریداری شده در پروفرما سریعا با تایید دفتر مرکزی در تهران اقدام به صدور گواهی نامه کنند که این موضوع، مولفه خوبی برای تسریع صدور گواهی نامه در همان کشور محسوب می‌شود، خوشبختانه در کشورهای قزاقستان، روسیه، اوکراین، آرژانتین، برزیل و هند گواهی نامه را در همان کشور صادر می‌کنیم که این امر مورد رضایت مشتریان است.

در غلات، مشت نمونه خروار نیست و باید کل محموله نمونه‌گیری شود

احمدی در  بخش دوم این گفتگو در خصوص علل اختلاف نتایج نمونه‌برداری مبدا و مقصد اظهار کرد: کشورهای آمریکای جنوبی به‌عنوان هاب صادرات غلات اغلب از روش بارگیری با تسمه نقاله) از سیلو تا بخش شوتینگ به انبارهای کشتی) و کشورهای حاشیه دریای خزر و بنادر شمالی از طریق کرین‌های سیار ساحلی و یا گراپ بارگیری را انجام می‌دهند که در فرآیند بازرسی کالا باید نمونه‌برداری با توجه به ادوات و ابزارهای بارگیری در کشور مبدا و مطابقت با استانداردهای گفتا و سازمان ملی استاندارد ایران صورت گیرد.

وی در خصوص چالش‌های خریداران با قوانین گفتا 123 و 124 اظهار کرد: قوانین گفتا 123 به توزین کالا، گفتا ۱۲۴ به نمونه برداری و گفتا 125 به قوانین داوری اختصاص یافته است و بر اساس قوانین گفتا نمونه‌برداری باید به صورت داینامیک بوده و استاتیک نباشد، بدین معنا که نمونه برداری از جریان محموله صورت گیرد. همچنین نمونه برداری در مقصد باید مشابه نمونه‌گیری مبدا صورت گیرد و ابزارهای هاپر(قیف ساحلی)، گراپ، و مکنده‌های غلات به صورت مشابه در مبدا و مقصد به کار گرفته شود.

بازرسی کالا؛ امری ضروری در جهت جلوگیری از تضییع حقوق مشتریان

احمدی بازرسی کالا را امری ضروری در جهت جلوگیری از تضییع حقوق مشتریان دانست و افزود: گاهی اوقات در بنادر شمالی کشور شاهد این موضوع هستیم که  خریدار با سفارش بازرسی کالا در مقصد محموله‌های غلات خود را بدون بازرسی اولیه قبل از حمل در بندر تخلیه می‌کند که این امر با خطراتی همچون آلوده بودن محصول به سموم و آفات از جمله آفلاتوکسین‌ها همراه است و به دنبال آن علاوه بر ضرر مالی, کالا می‌بایست مرجوع یا معدوم گردد که هزینه های گزافی را به دنبال دارد. لذا خریداران باید در قرارداد با فروشندگان، بازرسی کالا در کشور مبدا را قید کنند و بدون بازرسی کالا را وارد کشور نکنند.

این شرکت محصولات متعددی را به علت انواع آلودگی به سموم قارچی و یا پارامترهای خارج از قرارداد در مبادی و بعد از آنالیز کالا و قبل از حمل برگشت داده است و مانع حمل کالا گردیده که بدین وسیله ضمن حفاظت از حقوق خریداران، مانع از واردات این محموله‌های آلوده و خروج ارز از کشور شده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا