اتاق بازرگانیشماره30گفتگو

اندونزی، فرصتی ارزشمند جهت توسعه روابط بین دو کشور در صنایع مستثنی از تحریم

اندونزی، فرصتی ارزشمند جهت توسعه روابط بین دو کشور در صنایع مستثنی از تحریم! بنابر نظر صندوق بین المللی پول، اقتصاد کشور اندونزی در حال رشد چشمگیر در میان اقتصادهای نوظهور است. شواهد حاکی از آن است که این کشور در بخش اقتصاد از آلمان و انگلیس تا سال 2030 پیشی می گیرد و در لیست 10 اقتصاد برتر جهان قرار خواهد گرفت. انور کمری، رایزن بازرگانی ایران در اندونزی در راستا ارزیابی وضعیت کنونی فعالیت بنگاه های اقتصادی ایران در اندونزی در شرایط تحریم، معتقد است؛

اگر چه تحریم ها بسته به شدت و ضعف آن در مقاطع مختلف بر روی روابط اقتصادی و تجاری دو کشور ایران و اندونزی تاثیر گذار بوده اما می توان با برنامه ریزی متناسب با شرایط و نیازهای دو کشور و تنوع بخشیدن به سبد صادرات کشورمان تاثیر تحریم ها را به حداقل رساند

به گفته وی، عمده صادرات ایران به اندونزی در چند محصول خاص خلاصه می شود و مصرف کنندگان عمده این محصولات شرکت های بزرگ هستند، لذا همکاری دو طرفه، در کوتاه مدت منجر به  کاهش حجم صادرات ایران به اندونزی می شود. در راستای جبران وضعیت فوق لازم است؛ ضمن تنوع بخشیدن به اقلام صادراتی و تمرکز بر روی شرکت های کوچک و متوسط، به سمت توسعه روابط در بخش هایی باشیم که کمترین تاثیر پذیری را از تحریم ها دارد.

رواج گردشگری حلال، فرصتی برای ایجاد برنامه های مشترک با اندونزی

کمری در ادامه با اشاره به اینکه صنعت گردشگری ازجمله بخش هایی است که از تحریم ها مستثنی است، اذعان داشت: گردشگری در اندونزی از صنایع رو به رشد محسوب می شود و هر ساله به تعداد افراد توانمند که به دنبال مقاصد جدید توریستی هستند، افزوده می شود. همچنین لازم به ذکر است که اندونزی تمرکز ویژه ای به صنعت گردشگری حلال دارد و با توجه به اشتراکات فراوان دو کشور از نظر فرهنگی و دینی می توان برنامه های مشترک خوبی را در این زمینه اجرا نمود.

خدمات فنی و مهندسی می تواند فرصت مناسبی برای حضور شرکت های ایرانی در بازار اندونزی فراهم آورد

رایزن بازرگانی ایران در اندونزی با بیان اینکه خدمات فنی و مهندسی می تواند فرصت مناسبی برای حضور شرکت های ایرانی در بازار اندونزی فراهم آورد، خاطرنشان کرد: اندونزی طبق برنامه های میان مدت و بلند مدت توسعه ای قصد دارد طی سال های آینده صدها میلیارد دلار در بخش های زیرساختی خود سرمایه گذاری کند که در صورت حضور شرکت های ایرانی در قالب پیمانکار در بازار اولیه یا ثانویه، می تواند پروژه های مهمی در بخش های مختلف این کشور از جمله نیرو، راهسازی، ساختمان، سدسازی و غیره اجرا نماید.

ایران موفق به کسب تراز تجاری مثبت 468 میلیون دلار در سال 96 شد

وی در پاسخ به حجم مبادلات تجاری میان دو کشور، گفت: در سال 96 حجم مبادلات تجاری دو کشور حدود 854 میلیون دلار بوده است که از این میزان صادرات ایران به اندونزی 661 میلیون دلار و واردات از این کشور 193 میلیون دلار بوده است. بنابراین تراز تجاری ایران مثبت 468 میلیون دلار به نفع کشورمان بوده است. همچنین در چهار ماهه ابتدای سال جاری، حجم مبادلات تجاری 313 میلیون دلار بوده که صادرات ایران به اندونزی 252 میلیون دلار و واردات از این کشور 61 میلیون دلار بوده است.

وی در خصوص پنانسیل های بازار اندونزی به منظور سرمایه گذاری تجار ایرانی، افزود:

با توجه به فراوانی منابع آب و خاک حاصلخیز این کشور، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اندونزی می تواند ضمن تامین بخشی از نیاز کشور به برخی اقلام کشاورزی، ظرفیتی برای فروش مابقی آن در بازارهای کشورهای پیرامونی ایجاد نماید. لازمه توسعه این همکاری ها، ایجاد بسترها و زیرساخت های لازم از جمله برقراری همکاری های بانکی، امضا موافقتنامه ها و تفاهم نامه های مشترک بین دو کشور است.

اندونزی بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا با 260 میلیون جمعیت

کمری در خاتمه یادآور شد: اندونزی به عنوان بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا با 260 میلیون جمعیت چهارمین کشور پرجمعیت جهان محسوب می شود و از بازار بزرگی چه در بخش کالایی و چه در بخش خدمات فنی و مهندسی و سیار خدمات برخوردار است. نیاز است این بازار بیش از پیش مورد توجه شرکت های ایرانی قرار گیرد و حضور خود را در این کشور را از راه های مختلف مانند حضور در نمایشگاه ها، اعزام هیات های تجاری، ثبت شرکت و ایجاد دفاتر و نمایندگی ها تقویت نمایند.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا