87

صید ایران از بازار 35 میلیارد دلاری کویت چقدر بوده است؟

عضو کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست و توسعه پایدار اتاق ایران

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و کویت مطرح کرد

اقتصاد کویت به دلیل وابستگی به نفت، با تجارت جهانی ارتباط تنگاتنگی پیدا کرده است؛ اما چشم‌انداز 2035 این کشور حکایت از این موضوع دارد که با اصلاح مشکلات سـاختاری در اقتصاد، گام‌های جدی به سمت متنوع‌ترشدن اقتصاد برداشته خواهد شد.

روابط اقتصادی ایران و کویت با وجود همسایه‌بودن و مناسبات فرهنگی آن‌چنان‌که باید، قابل‌توجه نبوده است. برای واکاوی موانع تجارت ایران و کویت و ظرفیت‌های این کشور در سرمایه‌گذاری، با دکتر براری، دبیر اتاق بازرگانی ایران و کویت به گفت‌وگو نشستیم.

روادید کویت

به گفته دکتر براری، موضوع صدور روادید برای تجار و بازرگانان ایرانی یکی از چالش‌های مهم بر سر راه تجارت ایران با کویت است که فرآیند افزایش روابط اقتصادی میان دو کشور را دشوار کرده است.

وی افزود: فارغ از بحث صدور روادید، متغیرهایی همچون سطح روابط ایران با عربستان طی سال‌های اخیر بر روابط ایران با کویت سایه انداخته است. همچنین کاهش روابط سیاسی ایران با کویت نیز در مناسبات و روابط اقتصادی دو کشور تأثیرگذار بوده است.

صادرات 200 میلیون دلاری ایران به کویت در 3 سال اخیر

براری با اشاره به این‌که د‌ر 3 سال گذشته حجم صادرات ایران به کشور کویت حدود 200 میلیون دلار بوده است، گفت: عمده صادرات ایران به کویت شامل مواد غذایی، مصالح ساختمانی، مواد اولیه حوزه‌های مختلف است که اغلب به‌صورت سنتی انجام می‌شود. همچنین برخی محصولات ایرانی به‌صورت ری‌اکسپورت و از طریق امارات و عراق به خاک کویت وارد می‌شود.

وی با بیان این‌که درصدد هستیم با کمک دولت و بخش خصوصی بتوانیم از مسیر زمینی عراق، محصولات ایرانی را به کویت صادر کنیم، گفت: کشور عراق دو سالی است که به کنوانسیون تیر (TIR) به‌عنوان یکی از کنوانسیون‌های مهم حمل‌ونقل جهانی پیوسته است؛ اما هنوز اجرایی نشده است؛ بنابراین امیدواریم با اجرایی‌شدن این کنوانسیون از سوی عراق، بتوانیم برخی محصولات به‌ویژه مواد غذایی را که آسیب‌پذیری بیشتری دارند، از کشور عراق، مرز شلمچه و استان بصره به کویت صادر کنیم.

وضعیت صادرات ماکارونی ایران به کویت

براری با بیان این‌که مصرف سرانه غذایی در کشور کویت بالا است، گفت: این کشور دارای حدود 3/4 میلیون نفر جمعیت است، اما سرانه مصرف بالایی دارد. ازآنجاکه ذائقه غذایی کویتی‌ها به ایرانی‌ها بسیار نزدیک است، آنان بسیار خواهان خرید محصولات غذایی ایران همچون ماکارونی و بیسکویت هستند و تاکنون درخواست‌هایی را مبنی بر داشتن نمایندگی برخی برندهای ماکارونی ایران ارائه کرده‌اند. با وجود پتانسیل موجود به دلیل موانع تجارت، تنها برخی از محصولات به‌صورت ریالی خرید و به کویت ارسال می‌شود. درصورتی‌که چالش‌های تجارت میان دو کشور برطرف شود، شرکت‌های ایرانی تولیدکننده مواد غذایی می‌توانند دفاتر فروش و نمایندگی خود را در کویت تأسیس کنند.

دیپلماسی بین ایران و کویت

وی درباره وضعیت دیپلماسی میان ایران و کویت اظهار کرد: در چند ماه اخیر، تیم جدیدی در کویت مستقر شده است که ارتباط خوبی با اتاق بازرگانی برقرار کرده‌اند. همچنین قول‌های مساعدی داده شده است که با اولویت‌بخشی به موضوعات اقتصادی در آینده می‌توانیم حجم مناسبات اقتصادی میان دو کشور را افزایش دهیم.

دبیر اتاق بازرگانی ایران و کویت در پایان خاطرنشان کرد: کویت کشوری با GDP بالا است که ظرفیت فراوانی برای سرمایه‌گذاری در ایران دارد؛ بنابراین با توجه به مناسبات فرهنگی و سابقه دوستی طولانی‌مدت میان ایران و کویت، حیف است که از حجم 35 میلیارد دلاری واردات کویت، سهم ایران اندک باشد، زیرا می‌توان با رفع چالش‌های موجود، حجم صادرات ایران به کویت را به‌راحتی ارتقا بخشید.

بر همین اساس، اتاق بازرگانی ایران و کویت ضمن مشاوره به تجار در موضوع اعتبارسنجی پروژه‌های سرمایه‌گذاری به تجار و بازرگانان، خدماتی را ارائه می‌دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا