استرلایزر و پوستگیرهای بوجاری گندم
استرلایزر و پوستگیرهای بوجاری گندم با چه چالش هایی همراه است؟
- آیا کارخانه آرد شما دارای یکمرحله خواب گندم و مشکل ظرفیت ناکافی گندم برای شرطی کردن به علت” اندازه سیلو خواب و زمان گندم” است؟
- آیا کارخانه شما دارای دو مرحله خواب گندم با ظرفیت سیلوی خواب اول و دوم پایین می باشد؟ آیا طولانی شدن مرحله خواب، ورودی آسیاب(ظرفیت) را دچار تاخیر می کند؟ آیا تمایل دارید که بین ۲۰ الی ۲۵ درصد زمان خواب را پایین بیاورید؟
- نظرتان در مورد جذب آب عمیق و پایدار در گندم چیست؟
- آیا بار میکروبی آرد فانتزی شما بالا است؟ آیا تمایل دارید که 80 درصد بار میکروبی آرد نول را پایین بیاورید؟
- آیا شاخص خاکستر آرد ستاره شما بالا است؟ آیا مایلید به راحتی بین ۱۰ الی ۱۵ درصد خاکستر آرد ستاره و خبازی خود را کاهش دهید؟!
- فکر می کنید برداشت بیشینه ۱ درصد از سطح گندم (سبوس) چه میزان بار B1 را سبک تر می کند و چه میزان در کارایی پاساژهای خط شما تاثیر دارد؟
- چگونه مطمئن می شوید که شاخک و ریشه انتهایی گندم، ذرات باقی مانده و یا تخم احتمالی حشرات، تکه های گِل، خاکه و دانه های پوک گندم کاملا از گندم جدا شده اند؟
8. آیا اخیرا با موضوع “حذف اثر سطحی فلزات سنگین در گندم” برخورده اید؟
نقش تعیین کننده و مستقیم در کیفیت دانه های گندم چیست؟
مطمئنا با طرح این سوالات، ذهن آسیابانی شما به سمت دستگاه های پوستگیر و تمیز کننده گندم سوق داده می شود که در مراحل بوجاری نقش تعیین کننده و مستقیم در کیفیت دانه های گندم سر والس B1 و مسلما کیفیت آرد استحصال شده را دارد.
در نظر داشته باشید، فرآیند بوجاری عملیاتی برای تمیز کردن حجمی از گندم جهت رفع ناخالصی ها بطور مستقل از دانه گندم میباشد، اما بخش پوستگیری در یک مرحله بالاتر و با خود دانه گندم در کنش قرار می گیرد.
عموما این دستگاه ها با مزیت و معایبی همواره مواجه هستند که در ادامه به آنها می پردازیم.
بزرگترین عنوان در بحث پوستگیری و استرلایزر کردن گندم، میزان و توان برداشت سبوس به نسبت زمان معین(تناژ) و در مقابل مقدار فشاری که به گندم وارد می شود، است.
هدف مهم و نهایی، حفظ گندم های سالم و عدم شکسته شدن در کنار سبوس گیری یکنواخت در سطح گندم است
این میزان از 1/0 درصد تا حتی بیش از ۱ درصد برداشت باعث یک فهرستی از آسیب های سطحی، شکستگی کامل، شکستگی داخلی(پنهان) یا مهم تر از همه گرم شدن بیش از حد گندم به علت مکانیزم طراحی شده از برخورد بادامک های صاف روی روتور و کشش و ساییدگی شدید با توری های زبر سیلندر پوستگیر می شود.
البته در مکانیسم جدید ابداع شرکت اوماس، استرلایزر GIOTTO رفتار دقیق تر و یکنواخت تری با گندم دارد. با طراحی بادامک های شیاردار روی روتور جهت سایش گندم و صفحات توری کاملا صاف و استیل فقط جهت تکمیل سایش و تفکیک سبوس از گندم حفاظت بالاتری از غله در این بخش به وجود می آید.
کنترل و کاهش بار میکروبی آرد در روند استرلایزر
این موضوع باعث کنترل و کاهش بار میکروبی آرد نزدیک به سبوس مثل ستاره وسبوس گرفته به اندازه چشمگیری می شود و به علت برداشت لایه خارجی سبوس (OUTER PRICARP) زمان دریافت رطوبت و عمق نفوذ آن بسیار افزایش می یابد. اهمیت و ارزش حفظ رطوبت در جریان پاساژهای آسیاب که به علت گرما مقدار زیادی از آن تبخیر می شود از موارد قابل اعتنا است.
میزان مصرف برق برای این فرایند هم مسئله مهم بعدی و قابل بحثی است که از کمترین مقدار مانند دستگاه GIOTTO با الکترو موتور 55 کیلووات، ظرفیت دریافت گندم 25 تن در ساعت تا ماشین های دیگر پرمصرف با استفاده از الکتروموتور 90 کیلو وات اما ظرفیت دریافت گندم فقط 10 تن در ساعت، می تواند به عنوان یک شاخص مهم مورد نظر قرار گیرد.
در واقع ترکیب تناژ دریافت گندم “تن در ساعت” با میزان مصرف برق “کیلووات در تن” از مهمترین عوامل مرتبط به یکدیگر در تعیین راندمان و مصرف بهینه برق یک واحد پوستگیر یا استرلایزر گندم است
تمامی موارد اگر در قالب یک دستگاه لحاظ شود مسلما نه تنها ارزش سرمایه گذاری (بازگشت سرمایه در زمان) را در پی دارد بلکه باعث افزایش ارزش کیفی محصول و در نهایت بازرگانی و قیمت آرد خروجی می شود.
اهداف پوستگیر استرلایزر جیوتتوGIOTTO اوماس شامل
1-خواب کوتاه تر گندم
2-نفوذ عمیق تر رطوبت در دانه
3-حفظ رطوبت در پاساژها است همچنین منجر به افزایش استحصال ۱ تا ۴ درصد آرد، کاهش شدید بار میکروبی آرد تیره ۸۰ درصد، کاهش خاکستر آرد روشن (نول) 10 تا ۱۵ درصد می شود که تاثیر مستقیم در بخش فروش بیشتر خواهد داشت.