سرمقالهشماره 8

سرمقاله شماره 8

چهارمين بزرگداشت روز ملي نان، طبق روال هر سال با همکاري دانشگاه الزهرا در حالي برگزار شد که نکاتي چون برقراري ارتباط صنعت و دانشگاه، دانش بنيان نمودن تشکل هاي دولتي و خصوصي حوزه نان، توجه به مهندسي کشاورزي از جمله مهمترين پيشنهادات مطرح شده در اين همايش بود. اما نقطه مشترک نقطه نظرات تمامي حضار در اين همايش آزادسازي نان از زير چتر حمايتي دولت و رهايي از يارانه بود.
امروز نانوايان از دريافت آرد دولتي که اتهامات زيادي را براي آنها به همراه دارد، به ستوه آمده اند. مديران واحدهاي نان صنعتي ارائه آرد يارانه اي را دليلي بر رقابت ناعادلانه بين خود و واحدهاي سنتي مي دانند. بسياري معتقدند دولت در ارائه يارانه بصورت دانش بنيان عمل نمي کند چرا که بخش زيادي از يارانه بدليل سيستم غلط، از مزرعه تا سفره، هدر مي رود.
بخش بزرگي از اين زنجيره، کارخاتجات آرد هستند که دغدغه بسياري از آنها خروج ‌از قوانين زائد و اجباري و همسوئي ارگانهاي ذيربط در يک دستور العمل يکسان و به دور از پيچيدگي و تاکيد بر آزادسازي است چرا که اگر صنعت و توليد سود افزا باشد ديگر نياز به دستور نيست و توليد و صنعت راه رشد خود را خواهد يافت.
آنچه از تريبون نگاشته بنا داريم عنوان کنيم اين است که در طول اين 4 سال، دانشگاهي به برگزاري روز ملي نان همت گمارده که جزو دانشگاههاي تخصصي نان نيست! علي رغم تلاشهاي دست اندرکاران اين گونه همايشها که جاي بسي قدرداني نيز دارد، متأسفانه شاهد تأثيرگذاري بسيار کم اين گونه نشست ها در حوزه نان هستيم چراکه افراد تصميم گير، حضوري پررنگ در اين مراسم ندارند لذا به لحاظ کاربردي برگزاري همايش روز ملي نان نيز به جرگه مراسم تشريفاتي پيوسته است.
بعنوان دبير انجمن علمي غلات ايران اعلام مي کنم که اين انجمن آمادگي دارد تا کارگروهي با تجربه و کارآمد که متشکل از اساتيد دانشگاه،خبره هاي با تجربه حوزه نان، اقتصاددانان، نمايندگان اصناف و پيشکسوتان نان در بخش خصوصي و رسانه هاي ذيربط را بعنوان تشکلي با نفوذ و تاثير گذار بنيان گذاري کند تا بتواند راهکارهايي علمي و عملي با صرفه اقتصادي را در حوزه نان ارائه نمايد. کارگروهي که وابسته به دولت نباشد بلکه از بدنه دلسوخته و درد آشناي نان برخواسته شده و گره از مشکلات نان کشور بگشايد.
اميدواريم مسئولان امر با تفکر آزادسازي نان، اما بصورت کارشناسي صحيح و با کمک از انجمن ها و صنوف مرتبط بتوانند بايک برنامه بلند مدت نان کشور را از بن بست و معضل کنوني خارج نمايند.

 

حسین حدادی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا