پرداخت 25 درصد مالیات در ازای تخفیف در خرید گندم ؛ جیب به جیب کردن دولت است!
مهندس محمد مدواری، مدیرعامل آرد پویا قم در گفتوگو با نگاشته درباره اختلاط گندم در سیلوها گفت: فرآیند اختلاط گندم باید از مبدأ و سیلوهای گندم صورت بگیرد، اما متأسفانه این کار به دلایل مختلفی همچون نبود تخصص لازم در سیلوها انجام نمیشود.
از سوی دیگر در مقصد و در کارخانههای آرد نیز درصورتیکه کارخانه به سیستم مدیریت تولید و کنترل کیفی تخصصی مجهز باشد، میتواند از عهده این کار به خوبی بربیاید.
نرخ خرید تضمینی گندم
وی درباره نرخ خرید تضمینی گندم گفت: دولت با هدف رفع مشکلات کشاورزان و تحقق خودکفایی در تولید گندم، نرخ خرید تضمینی گندم را افزایش میدهد. این سیاستگذاری مشکلات یک حلقه زنجیره را برطرف میکند؛ اما مشکلات عدیدهای را برای دیگر حلقههای زنجیره گندم، آرد و نان ایجاد میکند؛ چراکه چند سالی است که دستمزد آسیابانی آردسازان افزایشی نداشته است و نانوایان نیز بابت نرخ نان ناراضی هستند که ناراحتی و نارضایتی خود را بر سر کیفیت آرد خالی میکنند و به بهانه آرد ضعیف به کارخانههای آرد گلایه میکنند. بنابراین چنانچه دولت در آغاز هرسال برای آرد و نان نیز مانند گندم نرخ دهد و تدابیر مؤثری را برای یارانه نان مصرفکنندگان بیندیشد، بخشی از مشکلات نانوایان رفع میشود.
مشکلات دستورالعمل دولت
وی در ادامه با گلایه از مشکلات دستورالعمل دولت برای جبران افزایش هزینههای آسیابانی گفت: شش سال پیش دولت دستورالعملی را صادر کرد که بر اساس آن به نسبت فروش آرد، هر کارخانه میتواند در خرید گندم خود از تخفیف استفاده کند و آن را ارزانتر بخرد.
مشکل اینجاست که دولت در این طرح وجه نقدی به کارخانهها پرداخت نمیکند و آردسازان تنها میتوانستند از امتیاز کسبکرده برای خرید گندم تخفیف بگیرند؛ اما سازمان امور مالیاتی مدعی است که کارخانههای آرد باید 25 درصد این وجه را بابت مالیات به سازمان امور مالیاتی بپردازند؛ چراکه به سود آردسازان اضافه شده است./ خرید تضمینی گندم
ضمنا سازمان امور مالیاتی مبلغی که در دستورالعمل جبران افزایش هزینه های آسیابانی به هر کارخانه اختصاص یافته است را مشمول معافیت بند ن تبصره 6 قانون بودجه سال 1401 و همچنین مشمول معافیت بند م قانون بودجه سال 1402 نمیداند.
وی با تأکید بر اینکه تا زمانی که آرد بهصورت کامل آزادسازی نشود، این مشکلات رفع نخواهد شد، گفت: تک نرخی شدن تمام مشکلات را حل میکند و دولت میتواند از قِبل آن، سرمایه بزرگی را صرفهجویی کند. همچنین با آزادسازی میتوان روزنههای فساد و قاچاق را نیز بست.
با اجرای طرح آزادسازی آرد و نان:
1 – حذف اتباع خارجی از سفره یارانه ملی
2 – پخت صحیح نان و کاهش ضایعات
3 – حذف شکاف آرد دولتی و آرد آزاد و رانت
4 – حذف قاچاق آرد به خارج از کشور
5 – ایجاد فضای رقابتی که باعث تولید آرد با کیفیت توسط آسیابانان و پخت نان خوب توسط نانوا خواهد شد
6 – ایجاد فضای رقابتی در کاهش قیمت آرد و نان و افزایش ارزش غذایی و خواص درمانی نان با مصرف آرد کامل و پخت نان های سبوسدار
7 – کاهش چشمگیر واردات گندم و جلوگیری از خروج ارز از کشور
8 – حذف سیستم عریض و طویل بازرسی
9 – رواج خودکنترلی بین نانوایان با افزایش استانداردها جهت بالابردن کیفیت نان
10 – رواج خود کنترلی میان مردم و پرهیز از اصراف نان
11 – تحقق فرمایشات رهبری مبنی بر حذف ضایعات 30 درصدی نان