مهمترین قابلیتهای دستگاه NIT شرکت مکث بینالملل
شرکت مکث بینالملل بیش از 6 دهه است که در زمینه مشاوره، تأمین تجهیزات، نصب، راهاندازی و آموزش سامانههای آنالیز و کنترل کیفیت در صنایع غذایی فعالیت میکند.
خطمشی راهبردی این گروه، بر اساس انجام پروژههای صنعتی، ارتقای کیفیت در زمینه تأمین و خدمات صنعتی مرتبط ترسیم شده است.
در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت گندم، آرد و نان با مهندس فرشته بختیاری، مهندس فروش دپارتمان صنایع غذایی شرکت مکث بینالملل درباره جدیدترین دستاوردها و فناوریهای این شرکت گفتوگویی داشتیم.
جدیدترین دستاوردها و فناوریهای شرکت
در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت گندم، آرد و نان با مهندس فرشته بختیاری، مهندس فروش دپارتمان صنایع غذایی شرکت مکث بینالملل درباره جدیدترین دستاوردها و فناوریهای این شرکت گفتوگویی داشتیم.
به گفته مهندس فرشته بختیاری، نخستین دستگاه NIR از سوی شرکت مکث بینالملل و با برند PERTEN حدود 30 سال پیش به ایران معرفی شد و در آن برهه، بسیاری از کارخانههای آرد و ادارههای غله به آن تجهیز شدند.
شرکت مکث بینالملل نمایندگی کمپانی FOSS دانمارک را در ایران بر عهده گرفت. در دو سال اخیر، 14 دستگاه NIR به اداره غله استانهای مختلف، پژوهشکده غلات و شرکتهای خصوصی تحویل داده شده است.
بختیاری درباره آخرین فناوری شرکت مکث بینالملل در حوزه کنترل کیفیت گندم و آرد گفت: دستگاه NIT یکی از جدیدترین دستاوردهای این شرکت است که تفاوت آن با دستگاه NIR در میزان نفوذ امواج است. در دستگاه NIT، امواج به نمونه برخورد میکند و از نمونه رد میشود. این دستگاه طول موج خاصی را جذب میکند که میتواند اعداد دقیقتر با قابلیت استناد بیشتر را در مقایسه با دستگاه NIR به کاربران ارائه دهد.
اندازهگیری میزان جذب آب با استفاده از دستگاه NIT
دستگاه NIT علاوه بر گندم برای آرد نیز قابلیت استفاده دارد و مدتزمان آنالیز آن کمتر از یک دقیقه است. این دستگاه میتواند شاخصهای مهم مانند رطوبت، پروتئین، خاکستر، گلوتن، چربی، نشاسته، فیبر، هکتولیتر و از همه مهمتر میزان جذب آب را آنالیز کند.
دستگاه NIT نیاز به اپراتوری خاصی ندارد و حتی در نوبت شب نیز قابلاستفاده است. یکی از تفاوتهای این دستگاه با سایر برندهای موجود در آنالیز و نمایش، میزان جذب آب آرد و گندم است که کاربران بر اساس این ویژگی میتوانند نیاز مشتریان خود را دستهبندی کنند.
یکی دیگر از مزایای دستگاه NIT کمپانی FOSS دانمارک که در چند سال اخیر با استقبال بسیار خوبی روبهرو بوده، مقوله پکیج کالیبراسیون است؛ زیرا کمپانی FOSS دانمارک یکی از بزرگترین سازندگان دستگاه آنالایزرهای سریع در دنیا است که توانسته حدود 150 هزار نمونه غلات را از سراسر دنیا و از تمام قارهها جمعآوری کند و برای این دستگاه یک پکیج کالیبراسیون بسازد.
10 بار آنالیز گندم و آرد تنها در یک دقیقه با استفاده از دستگاه NIT
بختیاری افزود: تحویل دستگاه NIT به یک مجموعه تولیدی آرد نیازی به داشتن تعداد فراوان نمونه رفرنس ندارد و این دستگاه تقریباً با 10 نمونه کالیبره میشود؛ زیرا بهواسطه 150 هزار نمونه از دقت بسیار بالا و قابل استناد برخوردار است. حتی در برخی مراکز دارای گندم اختلاطی، دستگاه NIT به دلیل پکیج قوی کالیبراسیون میتواند بدون کالیبراسیون اعداد را با دقت بسیار بالا و تکرارپذیری خوب ارائه دهد.
علاوه بر این، دستگاه NIT کمپانی FOSS دانمارک نیازی به اپراتوری خاصی ندارد و همین موضوع، محصول این کمپانی را از دیگر برندها متمایز کرده است. همچنین نمونههای قابلاستفاده در این دستگاه به آمادهسازی نیاز ندارد و تنها باید یک ربع پیش از استفاده، دستگاه روشن شود و پس از گرمشدن لامپ آن، گندم داخل آن ریخته شود تا در یک دقیقه، 10 بار از نمونه آنالیز صورت بگیرد. این دستگاه مدل تاچاسکرین بوده و نیازی به استفاده از سامانههای جانبی ندارد.
همچنین دستگاه قادر به بازیابی خود است و اگر بخشی از سیستم دچار مشکل شود، هشدار خطا میدهد و قسمت دارای مشکل را به کاربر اعلام میکند. دستگاه هایتک است و کالیبراسیون آن بدون نیاز به ارسال دستگاه به شرکت انجام میشود. بنابراین توصیه میشود دستگاه جابهجایی خاصی نداشته باشد.
محاسبه دقیق میزان خاک و شن غلات با استفاده از نمونهبردار اتوماتیک
مهندس بختیاری در بخش دیگر گفتوگو درباره فناوری نمونهبردار شرکت مکث بینالملل گفت: فرآیند نمونهبرداری، نخستین و مهمترین سد هر کارخانه برای ورود مواد اولیه به داخل آن است که در حال حاضر بسیاری از کارخانههای آرد و ادارههای غله بهصورت سنتی و با بمبوی دستی، از غلات نمونهبرداری میکنند.
این در حالی است که زمانی میتوان به استناد نتایج حاصل از نمونهبرداری اکتفا کرد که نمونهبرداری به شیوه درست و علمی صورت گرفته باشد تا بتوان نتایج آن را به تمام محموله اطلاق کرد.
بنابراین با توجه به رشد قیمت گندم، بسیار مهم است که کارخانهداران بدانند برای خرید محصول خالص چقدر هزینه کردهاند و مواد اولیه ورودی به کارخانه آنان چه میزان دارای خالصی و ناخالصی است.
متأسفانه بمبوهای دستی قادر به اندازهگیری میزان خاک و شن محمولههای غلات نیستند و مدیران باید برای خاک و شن ترکیبی با گندم نیز هزینه پرداخت میکنند. از این رو، کارخانههای آرد میتوانند با استفاده از دستگاههای نمونهبردار خودکار که از کف ماشین اقدام به نمونهبرداری میکنند، به نمونه برداشتشده کاملاً قابلقبول و علمی دست یابند.