انحصارطلبی در دهکده جهانی مفهومی ندارد
یکی از مشکلاتی که در سالهای اخیر، صنعت ماشینآلات را با چالش روبهرو کرده؛ انحصارطلبی است. به این معنا که اجازه نداریم ماشینآلاتی را که در داخل تولید میشوند، وارد کنیم که این موضوع منطقی نیست. اگرچه تشویق تولیدکنندگان داخلی، ضروری به نظر میرسد؛ اما نمیتوان مصرفکنندگان را محدود و ملزم به استفاده گونهای خاص از ماشینآلات کرد. مشتریان باید حق انتخاب از برندهای مختلف داشته باشند؛ همانگونه که این امکان در صنعت ماشینهای سواری نیز وجود دارد.
حمید فردوسی، نماینده انحصاری شرکت اورتاش در ایران با بیان مطلب بالا در گفتوگو با خبرنگار نگاشته اظهار کرد: علاوه بر این، تجارب گذشته نشان میدهد به دلیل بهکارگیری بیشازاندازه از برخی ماشینآلات، کارخانهها با استهلاک زودهنگام ماشینآلات و زیانهایی مواجه شدهاند و سرمایهگذاری اولیه آنها از بین رفته است که این موضوع به ضرر کشور نیز تمام میشود.
وی یادآور شد: به دلیل موضوع انحصارطلبی در ثبت سفارش با مشکل روبهرو هستیم و پسازآن نیز معضل ترخیص از گمرک و انتقال ارز را داریم؛ اما در سالهای گذشته که این موضوع از طریق سایت وزارت بازرگانی انجامپذیر بود، با هیچکدام از این مشکلات مواجه نبودیم؛ بنابراین واردکنندگان با شرایط دشوار میتوانند فعالیت داشته باشند که امیدوارم راهکاری برای رفع این چالشها تدوین شود.
چالشهای واردکنندگان ماشینآلات در ایران
فردوسی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات واردکنندگان ماشینآلات این است که تغییرات روزانه نرخ ارز، تصمیمگیری را برای مشتریان دشوار ساخته است و با تغییر نرخ ارز از زمان عقد قرارداد تا زمان تحویل ممکن است مشتری پشیمان شود؛ بنابراین تمام این چالشها درنهایت موجب میشود شرکتهای خارجی ارائهدهنده خدمات در ایران، نمایندهها را به اهمال در انجام فعالیت متهم کنند و از سوی دیگر رغبت آنها برای سرمایهگذاری و همکاری در ایران بهمرور کاهش مییابد.
همکاری با ترکیه
وی درباره همکاری شرکتهای ترکیه با ایران اظهار کرد: به دلیل مسافت کم ترکیه تا ایران، امکان ارسال قطعات و تکنسینها در مدتی کوتاه، ارزانتربودن ماشینآلات ترک در مقایسه با برندهای اروپایی و کیفیت مطلوب تجهیزات ترک، میتوان گفت ترکیه مزیتهای لازم را برای همکاری دارد.
فردوسی در خصوص قیاس فناوری کشورهای مختلف گفت: در دهکده جهانی، فناوری و کیفیت برتر به کشور خاصی اختصاص ندارد و در دنیای کنونی شرکتهای مختلف بهصورت تنگاتنگ در ارائه فناوری برتر فعالیت دارند. بهعنوانمثال برندهای متنوع از برق زیمنس، سیستم پنوماتیک فستو استفاده میکنند. به این ترتیب برندهای مختلف همسانسازی کردهاند و کیفیت آنها در سطح یکسان اما با قیمتهای مختلف در بازار موجود است.
وی در پایان با اشاره به اینکه شرکت اورتاش سعی دارد بهترین و باکیفیتترین قطعات را با قیمت متناسب تولید کند، گفت: این شرکت تاکنون موفق به فروش 25 هزار دستگاه به 400 مشتری خارج از ترکیه شده و به 180 کارخانه خارجی در 50 کشور، خدمات فروش ارائه کرده است.