سرمقالهشماره 16

صنعت آرد توان ايستادن دارد

صنعت آرد توان ايستادن دارد

قطر، پس از روسيه و ايران سومين کشور دارنده ذخائر نفتي است. خردادماه سال جاري قطر توسط پنج کشور عربي عربستان، امارات، بحرين،مصر وليبي تحريم شد و اين کشورها صادرات و واردات خود را با اين کشور قطع کردند و فرصت خوبي را براي کشورهاي منطقه فراهم کردند که به بازار قطر وارد شوند. قطع روابط ديپلماتيک عربستان، ايران را در کنار ترکيه و عمان قرار داد تا براي در دست گرفتن بازار قطر به رقابت بپردازد.

اين بازار بلند مدت نيست و ادامه ي آن به روند روابط سياسي اين کشور و ايران بستگي دارد اما بايد از موقعيت ايجاد شده استفاده کرد تا اشتباهي که در بازار روسيه در مناقشات ترکيه انجام شد، تکرار نشود.

درحال حاضر چند استان صادرات غيرنفتي خود را به قطر آغاز کرده اند

درحال حاضر چند استان صادرات غيرنفتي خود را به قطر آغاز کرده اند اما چالشي که بر سر راه صادر کنندگان قرار دارد، نبود شرکت هاي مديريت صادرات (EMC)به عنوان پل ارتباطي ميان توليد کننده و بازار جهاني است که به بازرگانان در بازارهاي صادراتي خدمات ارائه مي نمايد.. حمايت دولت از EMC موجب اعمال نرخ ترجيحي تسهيلات صادراتي، حمايت هاي نمايشگاهي در خارج از کشور و معافيت مالياتي صادرات مي شود.

بايد در نظر داشت که کشور قطر استاندارد سخت گيرانه اي براي واردات دارد و ايران بايد کيفيت کالا را در نظر داشته باشد زيرا در صورت ارسال محصولاتي که استانداردهاي مورد نياز را ندارند امکان برگشت کالا وجود خواهد داشت که به نوعي فرصت سوزي است. افزايش هزينه هاي حمل و نقل نيز يکي ديگر از عواملي است که بايد مورد بازبيني قرار بگيرد.

با توجه به خودکفايي گندم در کشور در حال حاضر ايران هم توان صادرات گندم و هم فرآورده هاي آن را دارد

فاصله ي نزديک ايران با کشور قطر شانس ايران را نيز بيشتر کرده است اما برقراري خط مستقيم کشتيراني وخطوط هوايي، ايجاد مناطق آزاد تجاري، برگزاري نمايشگاه‌هاي تخصصي، گسترش توريسم، ايجاد بانک و تسهيل در صدور رواديد تجاري براي سرمايه‌گذاران بخش خصوصي هر دو کشور از جمله زمينه‌هاي همکاري است که بايد مورد توجه خاص قرار بگيرد.

 

اخيرا ايران و قطر در مورد آن مذاکره داشتند و خوشبختانه نتايج مثبتي اتخاذ شده است. مسئولان کشورمان نيز پيشنهاد دادند که حداقل 2 بانک در دو کشور براي شروع و توسعه همکاري‌ها مشخص شود، چرا که ابزار بانکي جهت سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک نياز است.

دولت بايد به غلات و فرآورده هاي آن کشور نگاهي غيردولتي و ارزآور داشته باشد و شانس فرآورده هاي گندم و غلات مي تواند جرقه اي براي شکوفايي آزادسازي صنعت آرد در کشور باشد چرا که صنعت آرد ايران توان ايستادن بر روي پاهاي خويش را دارد.

حسین حدادی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا