86آردآردسازانغلاتگندم

تعدیل قیمت فروش آرد و کمک به کاهش هزینه‌های آردسازان؛ علاجی برای ماندگاری صنعت آرد

مهندس جوادیان، مدیرعامل گل آرد اصفهان در گفت‌وگو با نگاشته درباره چالش‌های آردسازان گفت: کارخانه‌های آرد در سال 1402 با تورم حدود 40 درصدی مواجه هستند و به دنبال آن، هزینه‌های کارخانه‌های آرد شامل لوازم‌یدکی، حقوق، دستمزد، کیسه و … نیز به همین نسبت افزایش یافته است که متأسفانه نه‌تنها با گذشت6 ماه از سال جهت جبران آن، تغییری در نرخ آرد و سبوس لحاظ نشده؛ بلکه در سال جاری کرایه حمل گندم یارانه‌ای نوع 1 و 2 از مراکز خرید در استان اصفهان را که بعضاً فاصله چند کیلومتری با کارخانه‌های آرد دارند؛ به کارخانه‌های استان تحمیل نموده‌اند که سبب زیان‌دهی کارخانه‌ها شده است.

همچنین بر اساس قوانین اجرایی شرکت بازرگانی دولتی ایران، اداره غله هر استان موظف به تحویل گندم کارخانه‌ها از سیلوی ملکی است و کرایه حمل گندم از مراکز خرید تا سیلوی اداره غله به عهده ایشان است.

لذا جهت جلوگیری از ضرر و زیان کارخانه‌های آرد و احقاق حقوق آنان در وهله اول تقاضای رسیدگی و اصلاح کرایه حمل گندم را داشته و در وهله بعدی درخواست تعدیل قیمت فروش آرد با سبوس برای جبران افزایش ناشی از تورم سال 1402 را داریم./قیمت فروش آرد

گلایه آردسازان استان اصفهان از خرید گندم توسط تعاونی روستایی

وی با انتقاد از خرید گندم از سوی تعاونی روستایی گفت: چند سالی است که خرید گندم از کشاورزان از طریق سازمان تعاونی روستایی انجام می‌گیرد؛ درحالی‌که سابقاً خرید به‌صورت مستقیم و از طریق کمیسیون‌های خرید گندم که از سوی ادارات غله در کارخانه‌ها مستقر می‌شدند، صورت می‌گرفت.

خرید گندم از مراکزی غیر از کارخانه‌های آرد دارای معایب به شرح زیر است:

  • مراکز خرید گندم فاقد آزمایشگاه مجهز بوده و کنترل‌های کیفی در زمان تحویل گندم از کشاورزان به‌ندرت یا اصلاً انجام نمی‌پذیرد.
  • مراکز خرید معمولاً فاقد سیلو یا مکان مناسب برای نگهداری گندم تا زمان حمل به کارخانه‌ها هستند؛ به‌طوری‌که گندم خریداری‌شده در معرض باد و باران و گردوغبار و آلودگی است که این مسئله موجب آسیب‌رسیدن به گندم و افزایش افت آن می‌شود.
  • تعدد بارگیری و تخلیه تا رسیدن گندم به محل مصرف (کارخانه‌های آرد) موجب شکسته‌شدن گندم و افزایش بار میکروبی و بالا رفتن ضایعات آن می‌شود.
  • حق‌الزحمه پرداختی به مراکز خرید و کرایه مضاعف حمل از مراکز خرید به سیلوی اداره غله یا کارخانه سبب افزایش قیمت تمام‌شده گندم می‌شود.

بنابراین با توجه به این‌که تمام موارد ذکرشده موجب ایجاد ضرر و زیان برای کارخانه‌های آرد شده است، پیشنهاد می‌شود مطابق سنوات گذشته، خرید گندم در فصل برداشت از طریق کمیسیون‌های خرید اداره غله مستقر در کارخانه‌های آرد انجام گیرد تا ضمن جلوگیری از ضرر و زیان هنگفت کارخانه‌های آرد، از افزایش هزینه‌های دولت جلوگیری شود.

تاکید آردسازان بر تعدیل قیمت فروش آرد و واردات گندم

علاوه بر این با توجه به اعلام مسئولان مبنی بر خودکفایی در تولید گندم، برنامه واردات گندم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. این در حالی است که با توجه به کیفیت گندم داخلی برای اصلاح کیفی آن، نیازمند گندم وارداتی برای اختلاط بهتر گندم‌ها هستیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا