آردداخلیشماره 44غلاتگزارشگندمنان

امنیت غذایی جامعه، هدف راه اندازی واحد تولیدی نایزی نان

 امنیت غذایی جامعه، هدف راه اندازی واحد تولیدی نایزی نان/ محسن بناهی، مدیرعامل شرکت تولیدی نایزی نان ابتدا در خصوص هدف تاسیس این واحد تولیدی، بیان داشت: ایده اولیه تاسیس این واحد در سال ۱۳۸۴ توسط آیت الله  فال اسیری مطرح شد.

به دلیل رکود اقتصادی حاکم و حجم رو به ازدیاد بیکاران و افزایش مراجعات روزانه به خیریه صاحب الزمان(عج) در شهرستان نی ریز برای کمک و گذران زندگی، مقرر شد واحد فوق جهت حمایت از قشر آسیب پذیر به خصوص بانوان، تاسیس شود و ضمن حفظ کرامت انسانی این افراد و ایجاد شغل محقق شود.

امنیت غذایی جامعه، هدف راه اندازی واحد تولیدی نایزی نان

وی در ادامه افزود: دومین هدف از انتخاب این محصول تولیدی، سالم سازی و حفظ امنیت غذایی  مردم است. عوارض گسترده ناشی از مصرف نان سفید بر سلامت جامعه و بروز امراض گوارشی، لزوم اصلاح کالای ثابت سبد غذایی و جایگزین نمودن  نان کامل که همه آیتم های غذایی مورد نیاز سلامت را دارد، انگیزه انتخاب این محصول تولیدی را تقویت کرد.

بناهی در خصوص 3 سال تعویق در افتتاح واحد فوق، خاطرنشان کرد: وجود بوروکراسی اداری، بخشنامه های ضد و نقیض و دست و پا گیر، تغییر نقشه ها و مصوب شدن آن ها به منظور استفاده بهینه و حداکثری از فضای موجود سالن تولید، عدم واگذاری تسهیلات باعث شد تا راه اندازی این واحد، ۳ سال به تعویق افتد و هزینه تمام شده را به یک و نیم میلیارد افزایش دهد.

هم اکنون 400 میلیون تومان سرمایه در گردش نیاز است

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای ادامه فعالیت با یک چهارم حجم تولید یعنی نصف تولید در فاز اول  و در دو شیفت، میزان ۴۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش ماهیانه نیاز است، افزود: با توجه به اشتغال ۳۰ نفر در یک خط تولید، قیمت تمام شده

نه تنها سودی را عاید افراد نمی کند بلکه احتمال ضرر نیز وجود دارد. تنها راه جبران و جلوگیری از زیان، تکمیل تمامی ۴ خط تولید و تامین سرمایه در گردش است که می توان هزینه ها را کاهش داد و به سود دهی رساند.

به گفته وی، یک انقلاب اداری اقتصادی برای نجات تولید ورونق آن لازم است تا فرمایش مقام معظم رهبری در این باب محقق شود لذا در این راستا حذف جریان های ضد توسعه در کشور و در راس آن بانک ها و بازنگری و جایگزینی قوانین روان و تسهیل کننده با حذف قوانین دست و پاگیر باید در اولویت قرارگیرد.

قدم دوم، تولید میان وعده های غذایی سالم و ارگانیک برای کودکان است

بناهی در خصوص برنامه های توسعه ای آینده نابزی نان، گفت: برنامه های توسعه ای این واحد در صورت بر طرف شدن موانع مالی و اداری در جهت تنوع بخشیدن به نان تولیدی و انواع  میان وعده های غذایی سالم و ارگانیک به جای سموم موجود در بازار به خصوص برای کودکان خواهد بود.

 

سلامت محوری و امنیت غذایی جامعه باید در اولویت تولیدکنندگان نان قرار گیرد

دکتر خواجه با تاکید بر لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: تمامی افراد جامعه روزانه به دریافت ۳۰ گرم فیبر نیاز دارند که ۱۵ گرم از آن باید از طریق نان تامین شود. مصرف نان سفید مساوی با شیوع لجام گسیخته بیماری های غیرواگیردار چاقی، دیابت و فشار خون است.

از این رو نان سنگک باید روزانه ۱۵ گرم فیبر به بدن برساند این درحالی است که متاسفانه نان های سنگک تولیدی دارای ۳ گرم فیبر است.
خواجه در ادامه با ارائه تعریفی از نان کامل، اظهار داشت: نان کامل نانی است که در جریان سبوس گیری، املاح (آهن، فسفر، کلسیم و منیزیم) و ویتامین ها و فیبر آن دور ریز نشده باشد این درحالی است که با سبوس گیری 18 درصدی آرد، ۸۵ درصد از آهن، املاح، ویتامین ها و فیبر آن دور ریز خواهد شد.

خواجه با بیان اینکه یکی از اهداف واحد تولیدی نایزی نان، حذف ضایعات نان است، گفت: در تولید نان  باید سلیقه محور یا سلامت محور بود اما خوشبختانه استراتژی این واحد تولیدی آن است که سلامت محوری را بر سر سفره مردم تزریق کند.

تولید و مصرف نان کامل و امنیت غذایی جامعه باید در جامعه نهادینه شود

دکتر صالحی، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در ادامه مراسم، بیان داشت: از گذشته تاکنون سندی مبنی بر استفاده از نان سفید وجود ندارد و تمامی اسناد حاکی از آن است که مصرف نان سفید منجر به بیماری سندرم متابولیک (چاقی، چربی، دیابت، فشار خون و کبد چرب) می شود.

وی با بیان اینکه رعایت عمل آوری خمیر در پروسه تولید نان بسیار حائز اهمیت است، گفت: سلامتی مردم در گرو نان خوب است و با توجه به اهمیت این مسئله نهادها و مقامات دولتی و نمایندگان مجلس باید در راستای حذف آرد سفید تلاش کنند و با روش های علمی و عملی این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنند.

حق و امنیت غذایی جامعه با تولید نان کامل محقق خواهد شد

مهندس یزدان پناه، فرماندار شهرستان نی ریز، یادآور شد: در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام رونق تولید نام گذاری شده است، واحد تولیدی نان کامل نی ریز در راستای تحقق این شعار راه اندازی گردید و زمینه اشتغال بانوان این شهرستان را فراهم نموده است.

وی با تاکید بر اینکه سلامت یک جامعه با تولید نان سالم تضمین خواهد شد، گفت: سلامت جامعه دغذغه دولتمردان است و همواره سعی بر این است که نانی سالم و مغذی بر سفره مردم قرار گیرد.
فرماندار نی ریز با بیان اینکه باید از چنین طرح هایی در راستای اشاعه فرهنگ تولید و مصرف نان کامل حمایت شود، خاطرنشان کرد: حق مردم مصرف نان سالم است و مسئولان باید با ارائه یک نان سالم در جامعه این حق را محقق نمایند. این درحالی است که در شرایط فعلی متاسفانه مواد مغذی گندم از آن جدا می شود و آرد بی کیفیت در اختیار نانوایان قرار می گیرد لذا ضروری است تا از تولید نان کامل در سطح کشور حمایت شود.

تاکید بر اشتغال زایی وسیع از نوع اقشار آسیب پذیر جامعه

دکتر اعظمی، مشاور راه اندازی خط تولید نایزی نان با بیان اینکه واحد فوق در زمینی به وسعت 2800 متر با ساخت 500 متر سالن تولید راه اندازی شده است، گفت: مقرر است در آینده نزدیک طبقه دوم این واحد با راه اندازی 2 خط تولید جدید، راه اندازی شود. در مجموع این واحد موفق به تولید روزانه 6 تن نان است.

وی در ادامه افزود: حجم سرمایه گذاری راه اندازی این واحد 2 میلیارد و 400 میلیون تومان محاسبه شده است و ماهانه 800 میلیون تومان سرمایه در گردش پیش بینی می شود. اشتغال زایی وسیع از نوع اقشار آسیب پذیر جامعه در این طرح مورد تاکید قرار گرفته است

تا زنان تحت پوشش کمیته امداد به واسطه این واحد مورد حمایت قرار گیرند. همچنین ایجاد امنیت غذایی و گسترش تغذیه سالم برای جامعه از اولویت های دیگر این واحد است.

اعظمی در پاسخ به طرح های توسعه ای واحد نایزی نان، خاطرنشان کرد: این واحد در نظر دارد محصولاتی را جهت مصرف میان وعده کودکان با بهره مندی از آرد کامل تولید و عرضه بازار نماید.

برای برندشدن باید تمامی سلیقه ها را در نظر گرفت

الهام جهانی، کارشناس صنایع غذایی و مسئول فنی واحد تولیدی نایزی نان در ادامه بیان داشت: واحد تولیدی نایزی نان به صورت امتحانی یک ماه به تولید نان پرداخت که موفق به افتتاحیه این واحد در دی ماه سال جاری شد. نایزی نان تاکید خود را بر کیفیت قرار داده است لذا در این راه به انتخاب آرد کامل پرداخت.

وی اذعان داشت: بهره مندی از آرد کامل باعث حفظ سلامتی محصول و انتقال ویتامین و مواد مغذی لازم به سفره مردم باشد. تولید نان با آرد کامل ابتدا با تولید نان محلی در این واحد آغاز شده است که به مراتب به تولید انواع نان منجر خواهد شد چراکه برای برند شدن باید تمامی سلیقه ها در نظر گرفته شود.

مسئول فنی واحد تولیدی نایزی نان  در خصوص پروسه تولید، یادآور شد: با بهره مندی از دستگاه چانه گیر، خمیر وارد پروسه تولید شده، سپس وارد نوارنقاله شده و از بخش خنک کننده عبور می‌کند و در بسته بندی های خاص بسته بندی و توزیع می شود. در انتخاب نیروهای واحد بر اقشار آسیب پذیر و نیازمند کار تاکید شده است که در این راستا دوره آموزشی نیز برگزار شد.

خبرنگار: افسانه فغانی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا