اتاق بازرگانیداخلیشماره 35غلاتگزارشگفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران و گفت و گویی با نمایندگان منتخب آن

کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران با همکاری مجموعه‌ای از فعالان اقتصادی حوزه‌های کشاورزی، صنایع غذایی، تجمیع آرای فعالان اقتصادی سراسر کشور و رایزنی با ارگان‌های حاکمیتی توانسته اقدامات موثری را برای ایجاد تعامل وسیع و شناسایی مسائل و مشکلات این حوزه اقتصادی انجام دهد. حال در آستانه آغاز فعالیت دوره نهم این کمیسون با اعضای برگزیده بخش کشاورزی اتاق بازرگانی تهران به گفتگو پرداختیم.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد: سلب قدرت اجرایی از اتاق بازرگانی با پتانسیل‌ مطلوب آن مغایرت دارد

احمد صادقیان، عضو نمایندگان بخش کشاورزی اتاق تهران در گفتگو با خبرنگار نگاشته در خصوص عملکرد اتاق بازرگانی برای بهبود صنعت کشاورزی و غذایی کشور اظهار کرد: اتاق بازرگانی به‌عنوان مشاور قوه قضائیه، مقننه و مجریه تلاش کرده است تا فراتر از مشاوره‌های علمی خود گام‌های استواری را برای پیگیری مشکلات، تسهیل کسب و کار و رفع موانع حوزه کشاورزی کشور بردارد که متاسفانه با تمام این جوانب هنوز قدرت اجرایی ندارد.

وی در خصوص مشکلات و دغدغه‌های بخش کشاورزی اظهار کرد: افزایش چندین برابری نرخ ارز موجب شده است تا تمام بخش‌های صنعت و اقتصاد کشور از جمله بخش کشاورزی، صنایع غذایی و صنعت دام، طیور و آبزیان نیاز بیشتری را به نقدینگی و سرمایه در گردش داشته باشند. از سوی دیگر کمبود آب و خاک یکی دیگر از دغدغه‌های خاص صنعت کشاورزی است که باید شرایطی را برای اصلاح مدیریت و تغییر روش کشت و مصرف صورت دهیم.

خودکفایی در تولید نباید به بهای آسیب‌پذیری کشور صورت گیرد

به گفته وی اصرار بر خودکفایی در تولید برخی از محصولات نباید به هر بهایی انجام شود چراکه مناطق مختلف کشور قابلیت‌ محیطی و آب و هوایی متفاوتی را دارند که باید با اصلاح الگوی مصرف و الگوی تولید، آن را مدیریت کنیم.  برای مثال مصرف سرانه برنج در دهه 60، کمتر از 10 کیلو بوده است که دولت با اعمال سیاست‌هایی همچون توزیع سبد کالا مصرف سرانه برنج را به 40 کیلو افزایش داده است در حالی که با توجه به مشکل کم‌آبی کشور، تأمین این مقدار از نیاز برنج در داخل کشور مقدور و به صلاح نمی‌باشد.

صادقیان با اشاره به پرداخت حدود 2 میلیارد دلار در سال برای واردات برنج گفت: در حال حاضر بخش وسیعی از نیاز کشور به برنج از طریق واردات تامین می‌شود که متأسفانه در برخی موارد میزان کیفیت این برنج‌های وارداتی از جهت آلودگی به سم آرسنیک زیر سوال می‌رود.

کمبود های کالایی کشور نباید از طریق توقف صادرات رفع شود

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارائه راهکار برای کمبودهای بازار و رفع موانع صادراتی را یکی از اقدامات موثر اتاق بازرگانی دانست و افزود: متاسفانه دولت با وجود امتیاز سرمایه‌گذاری بلند مدت کشور از طریق صادرات، با ایجاد هر گونه کمبود در مقاطع کوتاه زمانی اقدام به توقف صادرات کالا می‌کند در حالی که دولت باید این کمبود موقتی را از طریق واردات جبران کند چراکه با توقف صادرات، زحمات چندین ساله صادرکنندگان برای ورود به بازار کشورهای مختلف و سرمایه‌گذاری نابود می‌شود.

وی با اشاره به اینکه صادرات یک مسئله بلند مدت برای کشور است و نیاز به استمرار دارد، بیان کرد: اخذ سیاست‌های آنی و گذرا می‌تواند موجب نابودی سرمایه‌های کلان کشور شود. همچنین دولت باید با توجه به استقبال خوب از انتخابات این دوره اتاق بازرگانی و پتانسیل‎‌های مطلوب این بخش خصوصی به‌عنوان بازوی توانمند اقتصاد کشور بها و اهمیت بیشتری را برای این بخش قائل شود

رفع به‌هنگام موانع تامین ذخایر استراتژیک؛ مهم‌ترین اقدام کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی

حسن فروزان‌فرد، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تهران در خصوص اهداف و برنامه‌های اتاق بازرگانی در دوره نهم گفت: یکی از اهداف اتاق بازرگانی با توجه به شرایط سیاسی و تحریم‌های اقتصادی، تلاش برای برقراری تعاملات مناسب، به روز و تجمیع نظرات برای پیگیری مشکلات حوزه کشاورزی و صنایع غذایی است. به‌گونه‌ای که با شناسایی تحریم‌ها و سازماندهی بخش خصوصی کمترین نیاز و خسارت متوجه فعالان بخش خصوصی شود و زمینه‌های توقف فعالیت بخش خصوصی از بین رود.

فروزان‌فرد رفع موانع تامین ذخایر استراتژیک در یک ماه گذشته را مهم‌ترین اقدام اتاق بازرگانی دانست و افزود: با توجه به شرایط استثنایی کشور و مشکلات ارزی، امکان پهلو گرفتن کشتی‌های حامل ذرت و سویا در بنادر کشور وجود نداشت که با تعامل صورت گرفته میان اعضای اتاق و مسئولان بخش دولتی این مشکل در مناسب‌ترین زمان حل شد تا در ایام پایانی سال برای تامین ذخایر استراتژیک و اقلام پروتئینی مانند مرغ مشکلی ایجاد نشود.

باید از توقف لوکوموتیو اقتصاد بخش خصوصی جلوگیری شود

وی با بیان اینکه توقف لوکوموتیو اقتصاد بخش خصوصی، اقتصاد کشاورزی، صنعت غذا و … ضربات سنگینی را به فضای عمومی جامعه و امنیت غذایی مردم وارد می‌کند، گفت: کمیسون کشاورزی اتاق بازرگانی همواره با برقراری ارتباطات موثر سعی در رفع محدودیت‌های واردات، صادرات و مسائل ارزی داشته است چراکه اگر بخش خصوصی دچار زیان‌دهی و توقف شود باید برای راه‌اندازی مجدد آن دولت و بخش خصوصی هزینه بسیاری را بپردازد.

وی در خاتمه با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی به‌عنوان دبیر کانون‌ انجمن‌های صنفی صنایع غذایی، زمینه پردازش نظرات تشکل‌های مختلف را فراهم کرده است، اظهار کرد: این کمیسون یکی از بخش‌های موفق اتاق بازرگانی در دوره هشتم بوده است که امیدواریم در دوره نهم با حضور آقایان فرشچیان و نقوی‌فرد به ‌عنوان فعالان موثر حوزه کشاورزی، بازرگانی و دام وطیور شاهد عملکرد کامل‌تر و حرفه‌ای نسبت به دوره قبل باشیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا